
A legfontosabb alapanyag az idő, szánjunk rá egy egész délelőttöt és akkor garantált a siker.
Hozzávalók:
300g darált marhahús
150g sertésszalonna
50g sárgarépa
50g zellerszár
30g vöröshagyma
50g vaj
5 kanál koncentrált paradicsompüré
1/2 pohár fehérbor
1 pohár tej
erőleves alaplé
Elkészítés:
Vágjuk apró kockákra a szalonnát és a zöldségeket.
Pirítsuk le a szalonnát, majd adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket. Sűrű kevergetés mellett főzzük puhára őket. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis zsiradékot, vajat vagy olívaolajat, hogy ne égjen oda a zöldség.
Ha puha az alapunk, jöhet a marhahús, keverjük össze a zöldségekkel és pirítsunk rá egy kicsit.
Ha a hús már lepirult, hozzáadjuk a fehérbort, kevergetjük, míg el nem párolog az alkohol. Ha ez megtörtént, a paradicsompürét is beleöntjük.
Ezután lefedjük a ragút és körülbelül 2-3 órán át lassú tűzön főzzük. Időnként keverjünk rajta és pótoljuk a folyadékot az alaplével.
A legvégén öntsük bele a pohár tejet, ami azért szükséges, hogy elvegye a paradicsom savasságát.
Bármilyen furcsa lehet, az eredeti receptben nem szerepel semmilyen fűszernövény, itt a lényeg a hús és a paradicsom ízén van. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk a szószunkat. Az én alaplevem elég ízes volt hozzá, hogy nem kellett hozzáadnom semmit. A bolognai ragút mindig tagliatelle tésztával kell tálalni, ez alkalmas rá, hogy a szósz ne csússzon le a köretről.
Jó étvágyat! :)
Az eredeti recept forrása: Associazione Italiana Food Blogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése