menu

2019. március 1., péntek

Töltött gnocchi erdész módra

Pénteken, húgomat, Zsófit vártam ebédre, ő gnocchira vágyott, így igyekeztem neki egy különleges tálat elkészíteni. Azért kapta az erdész nevet az étel, mert mindenféle füstös, ízes hozzávalóval - füstölt scamorza, erdei sonka, gomba, rozmaring- próbáltam ízesíteni az alap gnocchi receptemet. Sikerült egy különlegesebb gombát is beszereznem, így az került a tálra, de a hagyományos csiperke gomba is finom ízt adhat, ha csak az van otthon. Bárkinek ajánlom, aki vendégeket vár és nem egy hétköznapi ételt szeretne tálalni. Elsőre bonyolultnak tűnhet a recept, de valójában könnyen elkészíthetjük és biztosan nagy sikert arat.


Hozzávalók:
gnoccihoz:
1 kg krumpli
2 tojássárgája
250 g liszt
3 nagy csipet só
két ágnyi finomra vágott friss rozmaring

töltelékhez:

bors

8 szelet erdei sonka
150-170 g reszelt füstölt scamorza sajt

60 g vaj
1 csokor petrezselyem
150 g barna shimejii gomba













A krumplit tegyük fel főni egy lábos vízbe. Amikor a villával beleszúrunk és érezzük, hogy megpuhult, vegyük le a lángról és hagyjuk kihűlni.












Pucoljuk meg a krumplikat majd törjük át őket. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a rozmaringot.












Végül a lisztet is keverjük hozzá. Ha túl ragacsos még az alapunk adhatunk hozzá egy kis lisztet.












Osszuk 16 részre a tésztánkat.












Nyújtsuk ki egy kicsit őket és mindegyik belsejébe helyezzünk el fél szelet sonkát és egy kis reszelt scamorza sajtot. 












Csukjuk össze és formázzunk belőlük lapított hengert.












Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a gnocchit. Amint feljöttek a víz felszínére vegyük ki őket.












Egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál vajat, pirítsuk meg a gombát, sózzuk, borsozzuk finoman majd szórjuk meg friss petrezselyemmel. Tegyük félre a gombákat.












A maradék vajat is olvasszuk fel a serpenyőben és pár perc alatt pirítsuk aranybarnára a gnocchi mindkét felét. Szórjuk meg őket a gombával és kész is van az ízletes ebédünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése