menu

2019. január 20., vasárnap

Paradicsomos, paprikás tagliatelle

Az utóbbi időszak inkább a gyorsan elkészíthető ételekről szólt nálam, de a héten véget ért a tanulás egy időre, így beszabadultam újra a konyhámba. Ha már úgyis olyan rég töltöttem itt időt, gondoltam elkészítek egy nagy adag házi tésztát és hozzá egy finom kis szószt. Annyira jól sikerült, hogy muszáj egy blogbejegyzésként is megörökíteni. Természetesen nemcsak házi tésztával finom, akinek nincs ideje rá, nyugodtan használjon száraz tésztát.


Hozzávalók

3 darab kaliforniai paprika 400-500 g
250 g koktél paradicsom
150 ml paradicsomszósz
250 g kockázott bacon (elhagyható)
2 kanál olívaolaj
80 g parmezán
friss fűszernövény

bors
kb. 450 g házi tagliatelle (3 tojásból és 300g lisztből készült)



A paprikát és a paradicsomot is vágjuk fel egyenlő nagyságúra. A friss fűszernövényekkel együtt kezdjük el egy serpenyőben, közepes lángon pirítani. Nálam egyedül a rozmaring élte túl a nagy hideget, így az került bele. Körülbelül 15-20 percig kavargassuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy kis vizet mindig rakjunk alá, hogy ne égjen le. 












Ha megpuhult, tegyük át egy magas edénybe és botmixerrel pürésítsük. 












Ha szeretnénk bacont is rakni a szószunkba, akkor a serpenyőnkben pirítsunk kicsit rá, míg vissza nem tesszük a szószt. Bacon nélkül is nagyon finom szerintem, de ha mégis beletesszük, egy füstös kis ízt adhat a tálunknak.












Ha megpirult a bacon, adjuk hozzá a pürénket. Kicsit főzzük őket együtt is, közben kifőzhetjük a tésztánkat is. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, egy fél merőkanállal adjunk hozzá a tészta főzőlevéből. Reszeljünk bele a sajtunk felét a szószba.












Ha kifőztük a tésztát, mehet egyenesen a serpenyőbe, keverjük jól át, szórjuk meg sajttal és tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése