Elérkezett a mi mindig vidám, örök mosolygós, kicsit harapós Csongikánk második szülinapja is. Petivel már hamar elkezdtünk ötletelni milyen tortát készítsünk a kisöccsének. Nem volt nehéz kitalálni milyen ízesítés lenne számára az ideális. Rajong az újpesti Sajtangyalban kapható krémes joghurtért, szinte minden reggelire azt kér. Másik nagy kedevence az áfonya, amivel Nappapa szokta meglepni egy-egy délutáni csicsi után. Így esett a választás egy joghurtos, túrós áfonya tortára, aminek az elkészítése még a sűrű, tanulós napokba is simán belefért. Ajánlom mindenkinek, aki gyors, egyszerű, finom és csupa krémes tortára vágyik. Isten éltesse a mi Csonginkat!
Hozzávalók: 20 cm-es tortához
Alaphoz:
150 g keksz
75 g olvasztott vaj
Krémhez:
500 g túró
500 g lecsepegtetett görög joghurt
150 g porcukor
2 csomag expressz zselatin fix
300 ml habtejszín
4-5 evőkanál áfonyalekvár
250 g friss áfonya
Az alap hozzávalóit egy mixerbe öntöttem és összezúztam.
Egy 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába egy kanállal eloszlattam az alapot. Egy órára hűtőbe helyeztem.
A túrót, az előző éjszaka lecsöpögtetett joghurttal a porcukorral és a zselatin fixszel egy botmixerrel simára kevertem.
A habtejszínt felvertem.
A krémhez kevertem a felvert habot.
Az elkészült krém felét a tortára kentem.
Majd megkentem áfonyalekvárral.
A maradék krémet is a tortára kentem.
A torta tetejét megszórtam áfonyával
Egy éjszakára hűtőbe helyeztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése