Hozzávalók:
200+100 g babapiskóta
190 ml kávé (50+40+100)
120 g olvasztott vaj
500 g mascarpone
250 g philadelphia krémsajt
2+2 ek rum aroma
2+2 ek vanília aroma
100 g + 1 ek cukor
100 ml tejszínhab
6 lap zselatinlap
1 dl tej
kakaópor
A babapiskótából 200 g-ot daráljunk össze egy mixer segítségével. Ha nincs mixerünk egy húsklopfoló segítségével törjük kis darabokra.
Öntsünk hozzá 50 ml kávét és az olvasztott vajat.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, béleljük ki sütőpapírral és egy kanál segítségével nyomkodjuk le a torta alapját. Tegyük legalább egy órára hűtőbe.
Addig készítsük el a krémet. A mascarponet, philadelphia sajtot, 2 evőkanál ruma aromát, 2 evőkanál vanília aromát, a tejszínt és 100 g cukrot keverjünk el teljesen.
A zselatinlapokat 5 percre áztassuk hideg vízbe.
Ha letelt az idő, facsarjuk ki a lapokat, majd 40 ml meleg kávéban oldjuk fel teljesen.
Keverjük a felolvadt zselatinlapos kávét a krémhez. Ha elkészült a krém, a felét oszlassuk el a tortaalapon.
Keverjük össze a maradék 1 dl kávét, 1 dl tejet, 2 evőkanál vanília aromát és 2 evőkanál rum aromát, 1 evőkanál cukrot. A maradék 100 g babapiskótát áztassuk bele, de vigyázzunk, hogy ne szívják meg túlságosan magukat, ne essenek össze.
Pakoljuk a piskótákat a tortára.
A maradék krémet is rakjunk a tortára, simítsuk le a tetejét és egy éjszakára rakjuk vissza a hűtőbe.
Másnap egy kés segítségével vágjuk le a tortát a formáról.
Szórjuk meg kakaóporral és táláljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése