Az éves nyaralásunkat mindig a házassági évfordulónkra
időzítjük. Az idei tervünket le kellett mondanunk és belföldi úti cél után
néztünk, amit így utólag egyáltalán nem bántunk meg. A Balatonhoz való
közelsége miatt is az Őrségre esett a választásunk. Az itt eltöltött rövidke
idő alatt hatalmas élményben volt részünk. Magyarország igazi kis ékszerdobozát
sikerült kicsit megismernünk. Végig jártunk jó pár tanösvényt, szarvasbőgést hallottunk
minden este, a skanzenben megfigyelhettük a régiek életét, megismertük a fazekasokat,
az állattartást, elkirándultunk a hármashatárhoz, Peti lovagolni tanult,
elsétáltunk az Árpád-kori templomokhoz, haranglábakhoz. A hosszú hétvége alatt elvarázsolt
minket a táj, a helyiek kedvessége, a gasztronómia, csöpp kis meseországban
éreztük magunkat, igazán feltöltődtünk. Öröm volt látni Petin is, hogy milyen
izgalommal várta a következő felfedezni való célt, Csongin, hogy milyen
érdeklődve figyeli az állatokat, a természetet és milyen rajongója lett a
dödöllének. Már csak miattuk is érdemes volt eljönni, rengeteget sikerült így
átadni, tanítani nekik. Az őrségiek életkedve, vendégszeretete, múltjuknak
tisztelete, szállásadónkban, a Múlt-idéző porta háziasszonyában összpontosult. Reggelente
helyi finomsággal, máléval várta ébredésünket. Azért, hogy otthon is eltudjam
készíteni a fiúknak a reggelit, saját receptkönyvével ajándékozott meg távozáskor.
Hazaérkezésünk másnapján természetesen már kérték, hogy készítsem el, így
veletek is megosztom kedves Zsuzsa receptjét.
Hozzávalók:
450 g liszt
3 tojás
400 ml tej
2-3 evőkanál cukor
3-4 evőkanál zsír vagy étolaj
csipet só
lekvár
ízlés szerint porcukor
A lisztet, tojást, tejet, cukrot, sót és egy evőkanál étolajat
elkevertem, sűrű palacsintatésztát kaptam.
A tepsit felhevítettem az előmelegített sütőben és bőségesen
megkentem a maradék zsiradékkal.
Pirosra sütöttem, felvágtam majd tálaltam is. Aki édesebben szereti, porcukorral szórja meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése