menu

2020. szeptember 7., hétfő

Sültpaprika-krémleves


Az idei nyáron bebarangoltuk a Balaton felvidéket, csodaszép helyekre eljutottunk. Megmásztuk a magas kilátókat, hegycsúcsokat, várromokat, bebarangoltuk a természeti érdekességeket. A legnagyobb próbatételt, Zádor-vár megtekintését a szülinapomra időzítettük. Kicsit féltünk, hogy fogja Peti bírni a több, mint 15km-es túrát, de simán vette az akadályt. A csúcshódítás előtt a Zádor-bisztróban ebédeltünk Pécselyen. Rendkívül ízletes ételeket szolgáltak fel. A sültpaprika-krémleves annyira elnyerte a tetszésünket, hogy a hétvégi családi szülinapi ünnepségemre is azt készítettem el. Aki Pécsely felé jár, feltétlen keresse fel a hangulatos kis bisztrót, ha nem akkor készítse el a levest otthon. 😊


Hozzávalók:

0,5 kg kápia paprika
0,5 kg kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
0,5 csokor petrezselyem
300 ml főzőtejszín
alaplé vagy víz
balzsamecet
300 g feta sajt
díszítésnek egy marék csíra

A paprikákat 200 fokos sütőbe tettem és 30-40 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni.









A hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítottam.


 








A paprikáról leszedtem a héját, kimagoztam, majd a hagymához adtam. Aprítottam a petrezselymet és azt is a levesbe tettem.








Felöntöttem annyi alaplével, ami ellepte. Akinek nem sós az alapleve, az sózza, borsozza.


 






Pár percig forraltam a levest, majd botmixerrel simára zúztam. Hozzáöntöttem a tejszínt.








A levest tányérokba tálaltam, megszórtam apróra vágott feta sajt kockákkal, csírával és balzsamecettel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése