menu

2020. augusztus 15., szombat

Pasta e patate, az olasz krumpis tészta

Annak ellenére, hogy Balázs jobban szereti a rafináltabb receptjeimet, az egyik étel ami mindig bejön nála és rajong érte, meglepő módon, az a krumplis tészta. Régóta terveztem már, hogy kipróbálom az olasz verziót is, csak féltem, hogy azzal csalódást okozok a ház urának. :) Jó sok parmezán volt otthon, így elérkezettnek láttam az időt, hogy elkészítsem. Nem háborogtak otthon a fiúk az újítás miatt, sőt! Különlegesen krémes, sajtos változata a magyar szénhidrátbombának. :) 

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
100 g szalonna
1 vöröshagyma
1 répa
2 zellerszár
2 dl passata
1 kg krumpli
0,5 kg tészta
200 g parmezán
bors

A szalonnát apró kockákra vágtam és kevés olajon zsírjára sütöttem.












A hagymát, répát, zellerszárat egészen apróra vágtam és hozzáadtam az edényhez. Üvegesre pirítottam őket.













A krumplit is egészen apró kockákra vágtam és hozzáadtam, jól elkevertem. 












A sajt kétharmadát levágtam és hozzáadtam egyben. Nem szükséges lereszelni, úgyis megolvad és nagy jó krémes, sajtos ízt ad a tálnak. Sóztam, borsoztam óvatosan.












A krumplit felöntöttem a paradicsompürével és annyi vízzel, hogy pont ellepje.












Folyamatos kevergetés és vízpótlás mellett addig kell főzni, míg a krumpli krémes állagúvá nem válik. Ez krumplitól függően akár 30-40 percig is eltarthat.













Ekkor adtam hozzá a kis alakú tésztát, felöntöttem vízzel, hogy pont ellepje és folyamatos kevergetés mellet al dente-re főztem. Ha szükséges sózzuk,borsozzuk és tálalhatjuk. A maradék sajttal megszórtam a tetejét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése