Hozzávalók:
100 g szalonna
1 vöröshagyma
1 répa
2 zellerszár
2 dl passata
1 kg krumpli
0,5 kg tészta
200 g parmezán
só
bors
A szalonnát apró kockákra vágtam és kevés olajon zsírjára sütöttem.
A hagymát, répát, zellerszárat egészen apróra vágtam és hozzáadtam az edényhez. Üvegesre pirítottam őket.
A krumplit is egészen apró kockákra vágtam és hozzáadtam, jól elkevertem.
A sajt kétharmadát levágtam és hozzáadtam egyben. Nem szükséges lereszelni, úgyis megolvad és nagy jó krémes, sajtos ízt ad a tálnak. Sóztam, borsoztam óvatosan.
A krumplit felöntöttem a paradicsompürével és annyi vízzel, hogy pont ellepje.
Folyamatos kevergetés és vízpótlás mellett addig kell főzni, míg a krumpli krémes állagúvá nem válik. Ez krumplitól függően akár 30-40 percig is eltarthat.
Ekkor adtam hozzá a kis alakú tésztát, felöntöttem vízzel, hogy pont ellepje és folyamatos kevergetés mellet al dente-re főztem. Ha szükséges sózzuk,borsozzuk és tálalhatjuk. A maradék sajttal megszórtam a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése