A leveles tészta kiváló alapanyaga édes és sós süteményeknek egyaránt. Nagyon könnyen hozzá lehet jutni már kész formában is, de ha van időm én szeretem otthon elkészíteni. Ezt variációt inkább leveles tészta jellegűnek nevezném, nem egy nagyon vajas recept és hajtogatni sem szoktam a tésztát, így nem lesz olyan jellegzetesen foszlós állaga. Két-három rétegben szoktam kinyújtani és köztük kenem meg még olvasztott vajjal.
Hozzávalók:
600 g finomliszt
350 ml víz
50 g olvasztott vaj + vaj a rétegek kenéshez, attól függően, hogy mit készítünk belőle
egy csipet só
A lisztet egy tálba szitálom, a csipet sót elkeverem benne és folyamatosan adagolom a folyékony alapanyagokat.
Ha a tészta elválik az edénytől, a lisztes munkalapon folytatom az összegyúrást, míg egy homogén masszát nem kapok.
Ezt letakarva egy órát pihentetem és kész is van a leveles tésztánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése