Hozzávalók:
kétharmadnyi adag leveles tészta (kb. 600 g)
negyed adag crema pasticcera (2 tojásból)
15 g olvasztott vaj
150 g eper
15 g reszelt étcsokoládé
1 tojássárgája
egy fél marék apróra vágott kesudió
A leveles tésztát kétharmadnyi adagból készítettem el, tehát 400 g liszthez mértem ki az adagokat. A tésztámat 3 egyenlő részre osztottam és egy órát pihentettem.
Ezalatt elkészítettem a crema pasticcera-t, amely receptet a Torta Mimosa-ban találhattok. Negyed annyi mennyiséget készítettem el, mint ami a tortához kell, tehát 2 tojásból. Hűtőbe tettem, 2-3 órát pihentettem, míg ki nem hűlt teljesen.
Ha az alapanyagaink elkészültek, már csak össze kell rakni a süteményt. A tésztákat kinyújtottam és egy kör alakot vágtam ki belőle. Én egy 31 cm átmérőjű formát használtam.
A tepsimet megfordítottam, hogy ráférjen a tészta, leterítettem egy sütőpapírt és úgy raktam rá az első tészta rétegemet. Megolvasztottam a vajat és megkentem vele.
Kinyújtottam a második tésztagombócot is, kivágtam a kör formát és ráraktam az első rétegre. Ennek a tetejére a crema pasticcera-t kentem fel. Ezután a feldarabolt epreket helyeztem rá, 6 ágban, majd végül ráreszeltem az étcsokoládét is.
Kinyújtottam és formára vágtam a harmadik tésztát is. Lefedtem vele a süteményemet. A két eperrész közti sávokat bevágtam.
A megmaradt, olvasztott vajhoz kevertem egy tojássárgáját és megkentem vele a csillagomat. Aprított kesudióval szórtam meg a tetejét.
Statikus, 200 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütöttem. Porcukorral megszórtam a tetejét és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése