menu

2018. március 25., vasárnap

Csillag sütemény


Ez egy nagyon könnyen elkészíthető sütemény, amit sokféleképpen variálhatunk is és rendkívül látványos eredményt kapunk. Bármilyen gyümölcsöt belerakhatunk, megkenhetjük akár lekvárral, nutellával is. Alapja a leveles tészta, amit megvehetünk készen is, de könnyen elkészíthető otthon is.


Hozzávalók:
kétharmadnyi adag leveles tészta (kb. 600 g)
negyed adag crema pasticcera (2 tojásból)
15 g olvasztott vaj
150 g eper
15 g reszelt étcsokoládé
1 tojássárgája
egy fél marék apróra vágott kesudió


A leveles tésztát kétharmadnyi adagból készítettem el, tehát 400 g liszthez mértem ki az adagokat. A tésztámat 3 egyenlő részre osztottam és egy órát pihentettem.
Ezalatt elkészítettem a crema pasticcera-t, amely receptet a Torta Mimosa-ban találhattok. Negyed annyi mennyiséget készítettem el, mint ami a tortához kell, tehát  2 tojásból. Hűtőbe tettem, 2-3 órát pihentettem, míg ki nem hűlt teljesen.
Ha az alapanyagaink elkészültek, már csak össze kell rakni a süteményt. A tésztákat kinyújtottam és egy kör alakot vágtam ki belőle. Én egy 31 cm átmérőjű formát használtam.

A tepsimet megfordítottam, hogy ráférjen a tészta, leterítettem egy sütőpapírt és úgy raktam rá az első tészta rétegemet. Megolvasztottam a vajat és megkentem vele.
Kinyújtottam a második tésztagombócot is, kivágtam a kör formát és ráraktam az első rétegre. Ennek a tetejére a crema pasticcera-t kentem fel. Ezután a feldarabolt epreket helyeztem rá, 6 ágban, majd végül ráreszeltem az étcsokoládét is.
Kinyújtottam és formára vágtam a harmadik tésztát is. Lefedtem vele a süteményemet. A két eperrész közti sávokat bevágtam.
A bevágott részeket sorban egymásra hajtottam, így megkaptam a csillag formát.
A  megmaradt, olvasztott vajhoz kevertem egy tojássárgáját és megkentem vele a csillagomat. Aprított kesudióval szórtam meg a tetejét. 

Statikus, 200 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütöttem. Porcukorral megszórtam a tetejét és tálaltam.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése