Hozzávalók
1-1,5 kg csontos csirkecomb/csirkerészek
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy zellerszár
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 pohár vörösbor
olívaolaj
rozmaring
petrezselyem
400-500 ml darabolt paradicsomkonzerv
A hagymát, fokhagymát és a zellerszárat vágjuk fel apró pici kockákra, a répát robotgéppel daráljuk le vagy ha az nincs, sajtreszelővel reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kis olívaolajat és bőrével lefelé helyezzük bele a csirkecombokat. Oldalanként 4-5 percig pirítsuk míg egy kis színt nem kapnak.
Adjuk hozzá a apróra vágott zöldségeket és jól keverjük el. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítsük. 5-10 percig főzzük együtt őket kevergetés mellett.
Ha egy kicsit megpirultak a zöldségek, a vörösbort öntsük rá és várjunk pár percet, míg az alkohol elpárolog. Ezután keverjük hozzá a paradicsomot is.
Fedő alatt és alacsony lángon hagyjuk az egészet 30-40 percen keresztül főni. Néha nézzünk rá, ha esetleg szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.
Ha puhára főtt, szedjük ki belőle a rozmaringszálat és tálalhatunk is. A csirke tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése