menu

2018. március 23., péntek

Pollo alla cacciatora

A pollo alla cacciatora azaz csirke vadász módra egy toszkán eredetű főétel. Nem kell hozzá sok alapanyag és hamar el is készül ez a gazdag ízvilágú étel. Mint azt a legtöbb olasz ételről el lehet mondani, ennek is több változata van, dolgozhatunk egy egész feldarabolt csirkével is, ízesíthetjük olívabogyóval, rakhatunk bele friss paradicsomot is. Én most a legegyszerűbb verziót készítettem el csirkecombokkal.

Hozzávalók

1-1,5 kg csontos csirkecomb/csirkerészek
1 egész sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy zellerszár
1 gerezd fokhagyma

bors
1 pohár vörösbor
olívaolaj
rozmaring
petrezselyem
400-500 ml darabolt paradicsomkonzerv



A hagymát, fokhagymát és a zellerszárat vágjuk fel apró pici kockákra, a répát robotgéppel daráljuk le vagy ha az nincs, sajtreszelővel reszeljük le.











Egy serpenyőben hevítsünk egy kis olívaolajat és bőrével lefelé helyezzük bele a csirkecombokat. Oldalanként 4-5 percig pirítsuk míg egy kis színt nem kapnak. 

Adjuk hozzá a apróra vágott zöldségeket és jól keverjük el. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítsük. 5-10 percig főzzük együtt őket kevergetés mellett.















Ha egy kicsit megpirultak a zöldségek, a vörösbort öntsük rá és várjunk pár percet, míg az alkohol elpárolog. Ezután keverjük hozzá a paradicsomot is.
Fedő alatt és alacsony lángon hagyjuk az egészet 30-40 percen keresztül főni. Néha nézzünk rá, ha esetleg szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet. 

Ha puhára főtt, szedjük ki belőle a rozmaringszálat és tálalhatunk is. A csirke tetejét szórjuk meg petrezselyemmel. 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése