menu

2018. április 27., péntek

Panna cotta eperszósszal

A panna cotta egy igazán egyszerű, könnyen elkészíthető olasz desszert. Egyetlen hátránya, hogy sokat kell hűlnie, így ha megkívánjuk, órákat kell rá várnunk, mire az asztalunkra kerül. Tálalhatjuk különböző gyümölcsszószokkal, karamellel, csokiöntettel, így igazán változatos lehet az édességünk. Mivel beindult az eperszezon és gyönyörű mézédes eperhez lehet jutni a piacon, így én most ezzel a gyümölccsel ízesítettem ezt a finomságot.

Hozzávalók:

500 ml habtejszín
50 g kristálycukor
6 lap (10 g) lapzselatin
2-3 evőkanál vaníliakivonat





A zselatinlapokat helyezzük egy vízzel teli tálba és 10 percig hagyjuk ázni őket.
A habtejszínt a vaníliával és a cukorral kezdjük el melegíteni, kevergessük folyamatosan, míg a cukor fel nem olvad benne. Ne várjuk meg míg felforr, épp előtte vegyük le a tűzről.
Ha letelt a 10 perc, a lapzselatinból óvatosan nyomkodjuk ki a felesleges vizet és keverjük csomómentesen a meleg cukros tejszínhez. Használjunk hozzá kézi habverőt.












Öntsük 4 darab egyenként 150 ml-es formába a panna cotta alapját.
Legalább 5 órára rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha letelt az idő, körülbelül 10 másodpercre merítsük meg a formák alját forró vízbe, így könnyen elválik az alja.
Tálalhatjuk kistányérra, végül öntsük le az eperszósszal.


Eperszószhoz:

250 g eper
50 g porcukor

Az epret daráljuk le a robotgépben, majd kis lyukú szűrőn nyomkodjuk át, így megszabadulhatunk a magoktól.




A fennmaradó lébe keverjük el csomómentesen a porcukrot.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése