Hozzávalók:
500 ml habtejszín
50 g kristálycukor
6 lap (10 g) lapzselatin
2-3 evőkanál vaníliakivonat
A zselatinlapokat helyezzük egy vízzel teli tálba és 10 percig hagyjuk ázni őket.
A habtejszínt a vaníliával és a cukorral kezdjük el melegíteni, kevergessük folyamatosan, míg a cukor fel nem olvad benne. Ne várjuk meg míg felforr, épp előtte vegyük le a tűzről.
Ha letelt a 10 perc, a lapzselatinból óvatosan nyomkodjuk ki a felesleges vizet és keverjük csomómentesen a meleg cukros tejszínhez. Használjunk hozzá kézi habverőt.
Öntsük 4 darab egyenként 150 ml-es formába a panna cotta alapját.
Legalább 5 órára rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha letelt az idő, körülbelül 10 másodpercre merítsük meg a formák alját forró vízbe, így könnyen elválik az alja.
Tálalhatjuk kistányérra, végül öntsük le az eperszósszal.
Eperszószhoz:
250 g eper
50 g porcukor
Az epret daráljuk le a robotgépben, majd kis lyukú szűrőn nyomkodjuk át, így megszabadulhatunk a magoktól.
A fennmaradó lébe keverjük el csomómentesen a porcukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése