menu

2018. április 10., kedd

Maci torta


Már régóta izgatottam keresgéltem, hogy milyen tortát készítsek kisfiam, Peti első szülinapjára. Egy fondantos színes tortára gondoltam először, de az túl édes lett volna neki, így nagyon megörültem, amikor egy olasz blogon rátaláltam a macis tortára. A krémen változtattam, mert Peti nagy kedvence a banán, így abból is készítettem egy réteget. Szerintem nagyon szépre sikeredett, és az ünnepelt is szívesen fogyasztotta. :)


Hozzávalók:

Két piskótalap amit a torta mimosa alapján lehet elkészíteni. Annyi különbséggel, hogy egyik piskótába csak 70 g lisztet és mellé 35 g kakaóport keverjünk, így kapunk egy világos és egy sötét piskótát is.
2 dl tej 1 kiskanál cukorral elkeverve a piskóták nedvesítéséhez
egy csomag formázható marcipán

alsó réteg töltelékhez:
300 g banán (tisztított)
250 g mascarpone
2 kiskanál porcukor
1 kiskanál nutella, hogy ennek is legyen barnás színe

felső réteg töltelékhez:
230 g nutella
250 g mascarpone

A krémeket egyszerűen csak keverjük össze egy-egy tálban. Ha nincs kedvünk a banánossal bajlódni, készítsünk csak nutella krémet, körülbelül dupla adagból.


A két tortalapot már előző nap elkészítettem, hogy egy kicsit megszáradjanak. A világos és a sötét lapot is vágjuk félbe, így 4 tortalapunk lesz.
A világos lapból vágjunk ki 3 db 8 cm átmérőjű kört. Használjunk formának egy sima poharat. Ezek lesznek a fülek és az orr alapja.












Két kis körnek az alját formázzuk meg és illesszük a nagy fehér tortalaphoz, mint két fül.

Nedvesítsük be a piskótát 1 dl cukros tejjel, majd kenjük fel a banános krémet.













Az egyik sötét tortalapot helyezzük a világos tortarétegre. A sötét tortalap másik feléből vágjunk ki 1 db 8 cm átmérőjű kört, ez lesz a maci szája. A maci szája a fülével ellentétben két rétegű lesz. Először a világos kört, aztán a sötét kört rakjuk fel.



Nedvesítsük a tortalapokat a maradék cukros tejjel és fedjük be az egészet a nutellás krémmel. Tegyük be a tortát a hűtőbe legalább egy órán át pihenni.
Készítsük el a díszítést is. A marcipánból tépjünk le egy kis darabot ami elegendő a orrhegynek, szájnak és a szemgolyóknak. Dolgozzunk bele annyi kakaóport, míg fekete nem lesz, majd formázzuk ki a 3 kis gombot illetve a szájnak egy vékonyka hengert.
Két kis világos marcipándarabot pedig nyújtsunk ki ovális alakká a szemének.












A maradék piskótákat külön-külön morzsoljuk össze nagyon apróra. A fehér morzsákkal fedjük be a maci orrát illetve a fülei belsejét.
A maradék sötét morzsákat pedig a maci többi részére szórjuk szét, vigyázva, hogy a fehéreket ne fedjük be vele. Helyezzük el a marcipán részeket is és készen is van a macink. :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése