menu

2018. április 23., hétfő

Spenótos, csirkés tészta

Szerencsére otthon mindenki szereti a spenótot, így bátran ízesíthetem ételeimet ezzel a vitaminnal gazdag zöldséggel. A tészta meg jöhet bármikor bármilyen mennyiségben, így ez a párosítás igazán hálás fogyasztókhoz jutott el.

Hozzávalók:
300 g tészta
300 g csirkemell
250 g spenót
2 gerezd fokhagyma
200 g ricotta
100 g főzőtejszín
só 
bors
olívaolaj
2 marék parmezán

A fokhagymát aprítsuk nagyon apróra, és egy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt pirítsuk meg.












Adjuk hozzá a spenótot és főzzük azt is puhára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.












A kész spenótot öntsük egy tálba és keverjük hozzá a ricotta-t és a tejszínt. Ha szükséges, sózzunk utána.












A serpenyőben hevítsünk fel újra olívaolajat és süssük meg benne a csirkemellet. Vigyázzunk, ne süssük sokáig, mert hamar kiszárad. Sózzuk, borsozzuk.












Ha kész a csirkemell, öntsük rá a spenótos keveréket és keverjük össze rendesen.










Tegyük fel a tésztát főni forrásban lévő sós vízben. Egy kisebb merőkanál főzővizet öntsünk a szószba, hogy kicsit szaftosabb legyen.












Ha a tészta kifőtt, szűrjük le és keverjük a serpenyőbe, szórjuk meg a tetejét parmezánnal, majd tálaljunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése