menu

2018. április 17., kedd

Szendvicskrémes kiskiflik

Kisfiam, Peti szülinapján elég sok rokont, barátot meghívtunk ünnepelni, így muszáj volt valami olyan vendégváró falatokat kitalálnom amiből sokat is el tudok készíteni. Végül hidegtál mellett döntöttem, mert azzal már előző nap is előre tudtam haladni és a vendégség alatt sem kellett már a konyhában tüsténkednem. A vajas kis kifliket Havas Dóra receptje alapján készítettem el, 5 tepsivel, 90 darabot. Összesen 18 ember bőven jól lakott belőle és még másnapra is maradt egy kicsi.












A szendvicskrémek már jól bevált receptjeim voltak, előző nap elkészítettem őket, így még jobban összeértek az ízek. Nem kentem meg a kifliket külön-külön, mindenki kedvére ízesíthette magának. Elég jó visszhangja volt a falatkáknak, ha valaki nagy vendégségre készül, merem ajánlani ezt a megoldást.

Májpástétom
2 evőkanál sertészsír
2 fej vöröshagyma
100 g szalonna
500 g  csirkemáj

bors
majoránna
6 tojás
200 g csemegeuborka
30 g mustár
30 g vaj

A szalonnát, vöröshagymát vágjuk apró darabokra és pirítsuk meg őket a sertészsíron.












Adjuk hozzá a csirkemájat is és addig süssük, míg át nem sültek. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majoránnával.

Botmixerrel pürésísük az egészet, majd adjunk hozzá a vajat és a mustárt is. Ha nem kaptunk elég krémes állagot, hozzáadhatunk még egy kis vajat. Szabályozzuk az ízeket, ha szükséges, fűszerezzük.












Főzzük ki a tojásokat, pucoljuk meg és vágjuk apró pici darabokra és keverjük jól el a krémben.












Végül a csemegeuborkát is ugyanígy vágjuk apró darabokra és azt is adjuk hozzá.












Ha elkevertünk mindent, kész is a májpástétomunk.












Lazackrém

100 g füstölt lazac
200 g Philadelphia krémsajt

bors
metélőhagyma

A lazacot mixerrel aprítsuk fel majd keverjük hozzá a krémsajtot. Borsozzuk, ha kell sózzuk is, nekem nem volt szükséges. Egy maroknyi metélőhagymát vágjunk apróra és keverjük bele a krémbe.



Fokhagymás juhtúrós krém
125 g juhtúró
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tejföl
125 g Philadelphia krémsajt
metélőhagyma

bors

A fokhagymát zúzzuk nagyon apróra és keverjük össze a juhtúróval, tejföllel, krémsajttal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd vágjunk bele egy maréknyi apró metélőhagymát.



Tojáskrém
6 főtt tojás
40 g vaj
1 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál mustár
bors
egy marék metélőhagyma




 








A főtt tojásokat pucoljuk meg és a sajtreszelő nagy lukán reszeljük le. A hagymát pucoljuk meg és mixerrel zúzzuk nagyon apró, szinte már folyós állagúvá, majd keverjük össze a tojással. Adjuk hozzá a vajat, mustárt, metélőhagymát, jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha úgy érezzük egy kis mustárt még hozzáadhatunk. A tojáskrémet felszolgálás előtt 2-3 órát pihentessük a hűtőben.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése