A szendvicskrémek már jól bevált receptjeim voltak, előző nap elkészítettem őket, így még jobban összeértek az ízek. Nem kentem meg a kifliket külön-külön, mindenki kedvére ízesíthette magának. Elég jó visszhangja volt a falatkáknak, ha valaki nagy vendégségre készül, merem ajánlani ezt a megoldást.
Májpástétom
2 evőkanál sertészsír
2 fej vöröshagyma
100 g szalonna
500 g csirkemáj
só
bors
majoránna
6 tojás
200 g csemegeuborka
30 g mustár
30 g vaj
A szalonnát, vöröshagymát vágjuk apró darabokra és pirítsuk meg őket a sertészsíron.
Adjuk hozzá a csirkemájat is és addig süssük, míg át nem sültek. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majoránnával.
Botmixerrel pürésísük az egészet, majd adjunk hozzá a vajat és a mustárt is. Ha nem kaptunk elég krémes állagot, hozzáadhatunk még egy kis vajat. Szabályozzuk az ízeket, ha szükséges, fűszerezzük.
Főzzük ki a tojásokat, pucoljuk meg és vágjuk apró pici darabokra és keverjük jól el a krémben.
Végül a csemegeuborkát is ugyanígy vágjuk apró darabokra és azt is adjuk hozzá.
Ha elkevertünk mindent, kész is a májpástétomunk.
Lazackrém
100 g füstölt lazac
200 g Philadelphia krémsajt
só
bors
metélőhagyma
A lazacot mixerrel aprítsuk fel majd keverjük hozzá a krémsajtot. Borsozzuk, ha kell sózzuk is, nekem nem volt szükséges. Egy maroknyi metélőhagymát vágjunk apróra és keverjük bele a krémbe.
Fokhagymás juhtúrós krém
125 g juhtúró
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tejföl
125 g Philadelphia krémsajt
metélőhagyma
só
bors
A fokhagymát zúzzuk nagyon apróra és keverjük össze a juhtúróval, tejföllel, krémsajttal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd vágjunk bele egy maréknyi apró metélőhagymát.
Tojáskrém
6 főtt tojás
40 g vaj
1 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál mustár
só
bors
egy marék metélőhagyma
A főtt tojásokat pucoljuk meg és a sajtreszelő nagy lukán reszeljük le. A hagymát pucoljuk meg és mixerrel zúzzuk nagyon apró, szinte már folyós állagúvá, majd keverjük össze a tojással. Adjuk hozzá a vajat, mustárt, metélőhagymát, jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha úgy érezzük egy kis mustárt még hozzáadhatunk. A tojáskrémet felszolgálás előtt 2-3 órát pihentessük a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése