1 kg csirkecomb (egész vagy alsó, felső, ízlés szerint)
1 kg krumpli
só
rozmaring
2-3 evőkanál sertészsír
olívaolaj
csirke fűszerkeverék
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk egyforma kockákra.
Tegyük fel egy lábas vízbe főzni. Ne várjuk meg míg a víz elkezd forrni, az első buboréknál vegyük le a tűzről és szűrjük le. Ez az idő pont elég neki, hogy egy kicsit megpuhuljon, így lesz a krumpli belül puha, kívül pedig roppanós.
Egy tepsit kenjünk ki 2-3 evőkanál sertészsírral és oszlassuk el rajta a krumplit. Várjuk meg míg kihűl, majd sózzuk meg bátran.
Fűszerezzük be a csirkéket a fűszersóval.
Helyezzük a húst a krumplira. A csirke bőrét kenjük meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki sütés közben.
Szórjuk meg bőven rozmaringgal és 160 fokos sütőben 50-60 percet süssük, míg aranybarnára nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése