menu

2018. május 2., szerda

Rozmaringos tepsis csirke krumplival

A rozmaringos csirkét pofonegyszerű elkészíteni, ideális hétköznapi főételként, mikor nincs időnk bonyolult ételek megvalósításához. A rozmaring kiváló fűszer a csirkéhez és a krumplihoz is egyaránt, így igazán harmonikus ízvilágot kapunk. Érdemes friss rozmaringgal sütnünk, így még intenzívebb lesz az ételünk.

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (egész vagy alsó, felső, ízlés szerint)
1 kg krumpli

rozmaring
2-3 evőkanál sertészsír
olívaolaj
csirke fűszerkeverék


A krumplit pucoljuk meg és vágjuk egyforma kockákra.










Tegyük fel egy lábas vízbe főzni. Ne várjuk meg míg a víz elkezd forrni, az első buboréknál vegyük le a tűzről és szűrjük le. Ez az idő pont elég neki, hogy egy kicsit megpuhuljon, így lesz a krumpli belül puha, kívül pedig roppanós.

Egy tepsit kenjünk ki 2-3 evőkanál sertészsírral és oszlassuk el rajta a krumplit. Várjuk meg míg kihűl, majd sózzuk meg bátran. 










Fűszerezzük be a csirkéket a fűszersóval.












Helyezzük a húst a krumplira. A csirke bőrét kenjük meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki sütés közben. 










Szórjuk meg bőven rozmaringgal és 160 fokos sütőben 50-60 percet süssük, míg aranybarnára nem pirul.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése