menu

2018. május 12., szombat

Polpette al sugo

A paradicsomszószos húsgombóc, egy pikk-pakk elkészíthető főétel és biztos senki nem fog tudni ellenállni neki. Többféleképpen is lehet ízesíteni, keverhetjük a húsokat is, használhatunk sertést, marhát vagy akár szárnyast is. Nekem marhahús volt ma itthon, így abból készítettem a következők szerint.

Hozzávalók:

800 g darált marhahús
120 g száraz kenyér
1 dl tej
2 tojás
egy csipet római kömény
egy csipet szerecsendió
bors
15 g só
100 g parmezán
egy csokor apróra vágott petrezselyem
egy gerezd apróra zúzott fokhagyma
1 liter paradicsomszósz (sugo)
friss bazsalikom


A kenyeret áztassuk bele a tejbe, amikor megpuhult, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.










A húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret és a bazsalikomon és paradicsomszószon kívül minden hozzávalót.












Keverjük el szépen egyenletesen. Formázzunk belőle kicsi gombócokat a tenyerünkkel.



Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és tegyük bele a gombóckáinkat. Pirítsuk addig, míg szép színt nem kapnak.













Ekkor mehet bele a paradicsomszósz is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kapcsoljunk alacsony lángra és folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk további 30-40 percig.



Végül tépkedjünk bele friss bazsalikomot is. Fogyasszuk tésztával vagy kenyérrel, parmezánnal megszórva. Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése