Hozzávalók:
120 g száraz kenyér
1 dl tej
2 tojás
egy csipet római kömény
egy csipet szerecsendió
bors
15 g só
100 g parmezán
egy csokor apróra vágott petrezselyem
egy gerezd apróra zúzott fokhagyma
1 liter paradicsomszósz (sugo)
friss bazsalikom
A kenyeret áztassuk bele a tejbe, amikor megpuhult, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
A húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret és a bazsalikomon és paradicsomszószon kívül minden hozzávalót.
Keverjük el szépen egyenletesen. Formázzunk belőle kicsi gombócokat a tenyerünkkel.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és tegyük bele a gombóckáinkat. Pirítsuk addig, míg szép színt nem kapnak.
Ekkor mehet bele a paradicsomszósz is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kapcsoljunk alacsony lángra és folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk további 30-40 percig.
Végül tépkedjünk bele friss bazsalikomot is. Fogyasszuk tésztával vagy kenyérrel, parmezánnal megszórva. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése