Hozzávalók:
1 dl tej
25 g élesztő
1 evőkanál cukor
250 g juhtró
50 g tejföl
25 g piros arany
2-3 fej, 120-150 g lilahagyma
100 g vaj
1 tojás
1 tojássárgája
550 g liszt
1 evőkanál só
25 g sajt
A tejet langyosítsuk fel, keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel 10-15 perc alatt.
Ezalatt keverjük el a juhtúrót, a tejfölt, a piros aranyt és a felkockázott lilahagymát is.
Amint felfutott az élesztő, adjuk hozzá a juhtúrós keverékhez a felkockázott vajat, egy egész tojást, a lisztet, a sót és az élesztőt is.
Keverjük össze rendesen, majd takarjuk le egy konyharuhával és 1-2 órán át hagyjuk, hogy kétszeresére dagadjon.
Ha megkelt, kilisztezett munkalapon, körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtsuk, kenjünk el a tetején egy tojássárgáját és reszeljük rá a sajtot is.
Pogácsaszaggatóval alkossunk kis formákat. Körülbelül 2-2,5 tepsi pogácsánk lesz ebből az adagból.
A sütőt melegítsük elő és 165 fokon 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése