Hozzávalók:
350 g keksz
140 g vaj
40 g nutella
50 g barnacukor
250 g eper
500 g Philadelphia krémsajt
1 csomag (10 g) lapzselatin
130 g porcukor
fél citrom leve
A kekszet daráljuk le a barnacukorral.
Keverjük el benne az olvasztott vajat és a nutellát is. Egy kivajazott sütőpapíros 28 cm-es tortaformába nyomkodjuk le a torta alapját.
Helyezzük hűtőbe legalább egy órán át. Addig elkészítjük az epres krémet. Az epret botmixerrel pürésítsük le.
Egy apró lyukú szűrőn nyomkodjuk át az eperpürét, így fennakadnak a magok.
Adjuk hozzá a citromlevet és kezdjük el lábasban melegíteni.
A zselatinlapokat áztassuk 5 percre vízbe, majd kicsit nyomkodjuk ki a felesleges vizet és keverjük a meleg eperpüréhez.
A krémsajtot keverjük ki a porcukorral.
Várjuk meg míg kihűl az eperpüré, majd azt is keverjük a krémsajthoz.
Öntsük a masszát a kihűlt tortalapra és legalább 2 órára rakjuk vissza a tortát a hűtőbe.
Vegyük ki a formából és díszítsük a tetejét eperrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése