menu

2018. május 6., vasárnap

Epres sajttorta


Nagyon szeretem a sajttortát, mivel nem annyira édes, sütés nélkül elkészül és sokféle ízzel lehet kombinálni. Az eperszezonban mi másból is készítettem volna el, mint ebből a finom mézédes gyümölcsből. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy egy éjszakát tudjon pihenni a hűtőben.


Hozzávalók:

350 g keksz
140 g vaj
40 g nutella
50 g barnacukor
250 g eper
500 g Philadelphia krémsajt
1 csomag (10 g) lapzselatin
130 g porcukor
fél citrom leve

A kekszet daráljuk  le a barnacukorral.












Keverjük el benne az olvasztott vajat és a nutellát is. Egy kivajazott sütőpapíros 28 cm-es tortaformába nyomkodjuk le a torta alapját.












Helyezzük hűtőbe legalább egy órán át. Addig elkészítjük az epres krémet. Az epret botmixerrel pürésítsük le.










Egy apró lyukú szűrőn nyomkodjuk át az eperpürét, így fennakadnak a magok.










Adjuk hozzá a citromlevet és kezdjük el lábasban melegíteni.












A zselatinlapokat áztassuk 5 percre vízbe, majd kicsit nyomkodjuk ki a felesleges vizet és keverjük a meleg eperpüréhez.












A krémsajtot keverjük ki a porcukorral.










Várjuk meg míg kihűl az eperpüré, majd azt is keverjük a krémsajthoz.












Öntsük a masszát a kihűlt tortalapra és legalább 2 órára rakjuk vissza a tortát a hűtőbe.












Vegyük ki a formából és díszítsük a tetejét eperrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése