

400 g pennette lisce vagy bármilyen más tészta
300 g gorgonzola
300 g főtt füstölt császárszalonna
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
2 csokor metélőhagyma
A szalonnát kockázzuk fel kis darabokra és egy serpenyőben, egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani. Nem szükséges, hogy teljesen kisüljön a zsír belőle, elég ha csak kap egy kis színt.
Ha megpirult a szalonna, adjuk hozzá a gorgonzolát, kevergessük addig, míg meg nem olvad krémes állagúvá.
Ekkor borsozzuk és hozzáadhatjuk az apróra vágott metélőhagymát is. Sózni nem szükséges, mert magában is elég sós már a szalonna és a gorgonzola is.
Tegyük fel a tésztát főni. Mielőtt leszűrnénk egy fél merőkanál főzőlevet adjunk a szószunkhoz.
Ha al dente-re főtt a tészta, szűrjük le, keverjük a serpenyőbe és még frissen fogyasszuk el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése