menu

2018. május 26., szombat

Gorgonzolás tészta

Ez tipikusan az az étel, amihez nem kell konyhatündéreknek lennünk, hogy valami igazán ínycsiklandozót alkossunk. Pikk-pakk elkészül és biztosak lehetünk benne, hogy nem hibázhatunk, feltéve, ha szeretjük a gorgonzola ízét. Minden összetevőjének meglehetősen karakteres íze van, mégis harmóniában találkoznak a tányéron.

Hozzávalók:

400 g pennette lisce vagy bármilyen más tészta
300 g gorgonzola
300 g főtt füstölt császárszalonna
1 evőkanál olívaolaj

bors
2 csokor metélőhagyma


A szalonnát kockázzuk fel kis darabokra és egy serpenyőben, egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani. Nem szükséges, hogy teljesen kisüljön a zsír belőle, elég ha csak kap egy kis színt.












Ha megpirult a szalonna, adjuk hozzá a gorgonzolát, kevergessük addig, míg meg nem olvad krémes állagúvá.












Ekkor borsozzuk és hozzáadhatjuk az apróra vágott metélőhagymát is. Sózni nem szükséges, mert magában is elég sós már a szalonna és a gorgonzola is.












Tegyük fel a tésztát főni. Mielőtt leszűrnénk egy fél merőkanál főzőlevet adjunk a szószunkhoz.












Ha al dente-re főtt a tészta, szűrjük le, keverjük a serpenyőbe és még frissen fogyasszuk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése