350 g koktélparadicsom
200 g paradicsomszósz (passata)
3 gerezd fokhagyma
15 g peperoncino (csípős paprika)
150 g reszelt pecorino sajt
1 csokor petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj
só
A csípős paprikát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra és az olívaolajon egy serpenyőn 1-2 perc alatt enyhén pirítsuk meg.
A koktél paradicsomokat negyedeljük és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Közepes lángon 5-10 perc alatt hagyjuk szétfőni őket.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt is és szabályozzuk az ízeket, sózzuk meg egy kicsit, majd az apróra vágott petrezselymet is keverjük a szószhoz, rotyogtassuk együtt pár percig.
A forrásban lévő tészta levéből fél merőkanálnyit adjunk hozzá, majd lereszelt pecorino sajtot is keverjük a szószhoz.
Ha kifőtt a tészta, keverjük el rendesen a serpenyőben, majd tálaljuk és frissen fogyasszuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése