menu

2018. június 6., szerda

Penne all'Arrabbiata

Lehet, hogy könnyen vörössé válunk a "mérges" tészta kóstolása során. Az arrabbiata, azaz mérges jelző onnan ered, hogy ez a Lazioból származó tészta a peperoncino-tól csípős lesz. Simán elkészíthetjük paradicsomszósszal is, de én olyan finom koktélparadicsomhoz jutottam a zöldségesemnél, hogy nem bírtam kihagyni a receptből. Az erős paprikával óvatosan, az enyém nem csípett annyira, így bátran beleraktam az egészet. Vigyázzunk, nehogy túl mérgesek legyünk! :) 

300 g penne tészta
350 g koktélparadicsom
200 g paradicsomszósz (passata)
3 gerezd fokhagyma
15 g peperoncino (csípős paprika)
150 g reszelt pecorino sajt
1 csokor petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj


A csípős paprikát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra és az olívaolajon egy serpenyőn 1-2 perc alatt enyhén pirítsuk meg.












A koktél paradicsomokat negyedeljük és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Közepes lángon 5-10 perc alatt hagyjuk szétfőni őket.












Adjuk hozzá a paradicsomszószt is és szabályozzuk az ízeket, sózzuk meg egy kicsit, majd az apróra vágott petrezselymet is keverjük a szószhoz, rotyogtassuk együtt pár percig.












A forrásban lévő tészta levéből fél merőkanálnyit adjunk hozzá, majd lereszelt pecorino sajtot is keverjük a szószhoz.












Ha kifőtt a tészta, keverjük el rendesen a serpenyőben, majd tálaljuk és frissen fogyasszuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése