Hozzávalók:
150 g füstölt trappista sajt
150 g natúr trappista sajt
100 g edami sajt
400 ml tej
2 marék liszt
2 tojás
ízlés szerint fűszer (só, bors, fűszernövény)
Ha van időnk, a húst előző nap beáztathatjuk a tejbe, amit majd később is használni fogunk.
A három nagy csirkemellet vágjuk széltében ketté, így nagyjából 6 szeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kedvenc fűszerünkkel.
A sajtokat reszeljük le és keverjük össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsit szórjunk meg finoman reszelt sajttal.
Szitáljuk egy tálba a lisztet. A tojásokat egy villával verjük fel egy mélytányérban, sózzuk meg őket kicsit.
Panírozzuk be a csirkéket, csak most a zsemlemorzsa helyett sajtot használjunk. Mártsuk meg a lisztben, tojásban és végül a sajtban is.
Helyezzük be a húsokat a tepsibe. Ha maradt sajtunk, szórjuk meg vele a tetejét.
Öntsük le tejjel az egészet.
Előmelegített 160 fokos sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése