menu

2018. június 27., szerda

Tepsis sajtos csirkemell

Hétköznap szeretek olyan ételt készíteni, amit ripsz-ropsz megcsinálhatok, így sok idő marad másra is. A következő recept tipikusan ilyen, hamar elkészül, sok-sok sajttal sül együtt a csirkemell, nem lehet hibázni vele. Készíthetjük pulykamellből is, én most csirkemellel dolgoztam, az volt itthon. Süthetjük különböző sajtokkal is, variálhatjuk, hogy minél pikánsabb ízt kapjunk.

Hozzávalók:
900 g csirkemell
150 g füstölt trappista sajt
150 g natúr trappista sajt
100 g edami sajt
400 ml tej
2 marék liszt
2 tojás
ízlés szerint fűszer (só, bors, fűszernövény)



Ha van időnk, a húst előző nap beáztathatjuk a tejbe, amit majd később is használni fogunk.

A három nagy csirkemellet vágjuk széltében ketté, így nagyjából 6 szeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kedvenc fűszerünkkel.












A sajtokat reszeljük le és keverjük össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsit szórjunk meg finoman reszelt sajttal.










Szitáljuk egy tálba a lisztet. A tojásokat egy villával verjük fel egy mélytányérban, sózzuk meg őket kicsit.










Panírozzuk be a csirkéket, csak most a zsemlemorzsa helyett sajtot használjunk. Mártsuk meg a lisztben, tojásban és végül a sajtban is. 










Helyezzük be a húsokat a tepsibe. Ha maradt sajtunk, szórjuk meg vele a tetejét.










Öntsük le tejjel az egészet.












Előmelegített 160 fokos sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.










Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése