menu

2018. július 2., hétfő

Kókuszos kuglóf


Természetesen a Péter nap nem múlhatott el finomság nélkül. Alapvetően nem szoktam Petikének édességet, sütit sütni, de egy névnapos megérdemli. A giallozafferano olasz recept oldalról merítettem az ihletet, saját kuglóf formámra (amely 22 cm átmérőjű és 11 cm magas) számoltam ki az alapanyagok mennyiségét. Az eredmény egy brownie süti-szerű kuglóf lett, amit nagyon feldobott a közepén a kókuszreszelék. Az ünnepelt is örült az édes bűnözésnek :) 

Hozzávalók

4 tojás
180 g kristálycukor
130 g napraforgóolaj
210 g liszt
80 g étkezési keményítő
400 + 70 g görög joghurt
1 csomag sütőpor
40 g holland kakópor
1 csomag vaníliás cukor
70 g kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
90 g fehércsoki
0,5 dl tej
vaj és kevés liszt a forma kikenéséhez


A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat robotgéppel vagy habverővel keverjük ki a kristálycukorral és a vanillincukorral.


Adjuk hozzá a 400 g görög joghurtot és folytassuk a keverést.

Ezalatt keverjük össze a maradék száraz hozzávalókat, a lisztet, étkezési keményítőt, sütőport és a holland kakaót. 



Apránként adagoljuk a száraz keveréket a tojássárgás masszához és keverjük el csomómentesen.



Végül, keverés közben csurgassuk a napraforgóolajat is a masszához.



Készítsük el a kókuszos masszát. A tojásfehérjéket verjük fel. Akkor tekinthetjük felvertnek, ha megfordítjuk a tálat, de a fehérje meg sem mozdul.



Keverjük hozzá a maradék görög joghurtot, a kókuszreszeléket és a porcukrot is.



A kuglóf formát vajazzuk ki és lisztezzük meg kicsit. A masszát félig öntsük a formába, majd kanalazzuk rá a kókuszreszelékes tölteléket. Igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy oldalt ne lógjon ki, maradjon középen.



Öntsük rá a csokis tészta másik felét is és helyezzük 180 fokos sütőbe 50-60 percre az egészet. A fehér csokit olvasszuk fel a kis tejjel és kanalazzuk rá a megsült kuglóf tetejére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése