Hozzávalók
180 g kristálycukor
130 g napraforgóolaj
210 g liszt
80 g étkezési keményítő
400 + 70 g görög joghurt
1 csomag sütőpor
40 g holland kakópor
1 csomag vaníliás cukor
70 g kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
90 g fehércsoki
0,5 dl tej
vaj és kevés liszt a forma kikenéséhez
A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat robotgéppel vagy habverővel keverjük ki a kristálycukorral és a vanillincukorral.
Adjuk hozzá a 400 g görög joghurtot és folytassuk a keverést.
Ezalatt keverjük össze a maradék száraz hozzávalókat, a lisztet, étkezési keményítőt, sütőport és a holland kakaót.
Apránként adagoljuk a száraz keveréket a tojássárgás masszához és keverjük el csomómentesen.
Végül, keverés közben csurgassuk a napraforgóolajat is a masszához.
Készítsük el a kókuszos masszát. A tojásfehérjéket verjük fel. Akkor tekinthetjük felvertnek, ha megfordítjuk a tálat, de a fehérje meg sem mozdul.
Keverjük hozzá a maradék görög joghurtot, a kókuszreszeléket és a porcukrot is.
A kuglóf formát vajazzuk ki és lisztezzük meg kicsit. A masszát félig öntsük a formába, majd kanalazzuk rá a kókuszreszelékes tölteléket. Igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy oldalt ne lógjon ki, maradjon középen.
Öntsük rá a csokis tészta másik felét is és helyezzük 180 fokos sütőbe 50-60 percre az egészet. A fehér csokit olvasszuk fel a kis tejjel és kanalazzuk rá a megsült kuglóf tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése