menu

2018. július 2., hétfő

Melanzane ripiene

A padlizsán felhasználásával igazán finom és egészséges ételeket készíthetünk el. Az egyik kedvencem a bolognese szósszal töltött. A szósz elkészítése ugyan nem kevés idő, de ha az megvan akkor már pikk-pakk elkészül a padlizsános változata is. A következő leírás egy-két ember adagjára vonatkozik.


Hozzávalók:
1 nagyobb darab padlizsán
2 merőkanál bolognese szósz
2 marék parmezán
2 kiskanál olívaolaj

bors


A padlizsánt hosszanti irányba vágjuk félbe. A belsejét vágjuk ki, formázzunk belőlük kis hajócskákat.












Kockázzuk fel a kivágott részt, adjuk hozzá a szószhoz és 10 perc alatt főzzük össze őket.












A padlizsánokat kicsit szurkáljuk meg egy villával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le őket egy kis olívaolajjal. Tegyük 170 fokos sütőbe 10 percre őket.










Amint kicsit átsültek, kanalazzuk bele a szószt és szórjuk meg őket parmezánnal.










Tegyük vissza a sütőbe őket és 20-25 perc alatt pirítsuk át. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése