450 g liszt
150 g vaj
80 g reszelt sajt (trappista, füstölt) a tésztába + 200 g a tetejére
1 evőkanál só
200 g tejföl
1 csomag sütőpor
100 g csípős napraforgómag (Alesto márka, Lidl-ben kapható)
1 késhegynyi chili
2 marék héj nélküli tökmag
1 tojás
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, sóval, napraforgómaggal, chilivel, majd a 200 g sajton, tökmagon és a tojáson kívül keverjünk mindent a tésztához.
Robotgéppel vagy kilisztezett munkalapon kézzel keverjük össze a tésztát, majd hűtőben pihentessük egy fél órát.
Ha letelt az idő, kilisztezett munkalapon nyújtsuk kb. fél centi vastagra. Formázzunk belőle téglalapot és derelyevágóval vágjunk ki egyforma stanglikat a tésztából.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket, majd kenjük meg egy felvert tojással a tetejüket.
Szórjuk meg egyenletesen sajttal és tökmaggal egyesével. Ha a tökmag sótlan, egy kicsit sózzuk meg a stanglik tetejét.
Helyezzük a tepsit 190 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt süssük addig, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Jó szurkolást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése