menu

2018. július 20., péntek

Pisztráng petrezselymes újkrumplival

Sajnos minden törekvésünk ellenére mi sem tartjuk a heti egyszeri hal fogyasztás szabályát. Hogy a nyári időszakban ne csak a hekket együnk, elkészítettem egy pisztrángot is citromos-narancsos pácban. Pillanatok alatt elkészül és a pisztrángnál még a sok szálkával sem kell szenvedni, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.

Hozzávalók:


2 pisztráng (60-80 dkg a kettő hal együtt)
1 narancs
3 citrom
0,5 dl olívaolaj

bors
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál vaj
4 koktélparadicsom
80 dkg újkrumpli
2 evőkanál sertészsír

Készítsük el a pácot. Fél narancsot és két citromot facsarjunk ki és a levét keverjük el fél dl olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is. 












A halakat kicsit sózzuk, egy jénai tálba öntsük a páclevet és merítsük el benne őket. A belsejükbe tegyünk 1-1 kiskanál vajat és 2-2 koktélparadicsomot. A maradék citromot és fél narancsot karikázzuk fel és fektessük rájuk. Tegyük őket 40 percre 170 fokos sütőbe.












A friss újkrumplit elég csak megmosni, nem szükséges megpucolni. Mérettől függően vágjuk 4 vagy 8 felé őket.












Egy serpenyőbe hevítsük fel a sertészsírt, adjuk hozzá a krumplikat. Néha kevergessük át, hogy le ne égjen, de túl gyakran sem kell. Amikor már megpirult, az utolsó 5 percben sózzuk és adjuk hozzá a petrezselymet is. Ha a hal is elkészült ezalatt, tálaljuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése