menu

2021. február 7., vasárnap

Túrós csusza


Mióta Peti ovis, hétköznap eggyel kevesebb kosztosom van itthon. Ezért mindig őt kérdezem meg elsőként, hogy mi legyen az ebéd hétvégén. Igazából már kérdezni sem kell, mert mindig ugyanazt rendeli, a kedvencét, csúrós csuszát. :) Ő kérte, hogy rakjam fel a receptjét, mert annyira finom, így ezt a bejegyzést miatta készítettem. Valóban annyira ízletes, hogy sokszor vasárnapi ebédnek is megfelel. Semmi csavar nincs a receptben, szerintem a titka a házi tészta, amit tényleg érdemes kipróbálni, a Sajtangyalból beszerzett házi túró és házi tejföl és persze Peti és most már Csongi keze munkája is.


Hozzávalók:

házi tészta 3-4 tojásból


500 g házi rögös túró

500 ml házi tejföl

150 g füstölt combsonka

150 g csemege szalonna

só ízlés szerint




A tésztát előző nap szoktuk Petivel kinyújtani, és hagyjuk kiszáradni. Másnap délben már fel tudjuk törni kifőzésre.
















A csemegeszalonnát és a combsonkát apró arabokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük, megvárjuk míg kicsit kihűl. 









A túrót, tejfölt, szalonnát, kisült zsírt összekeverjük.








A tésztát sós vízben kifőzzük.








A tésztát összekeverjük a túróval és egy tepsibe öntjük.








Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a tészta tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése