Mióta Peti ovis, hétköznap eggyel kevesebb kosztosom van itthon. Ezért mindig őt kérdezem meg elsőként, hogy mi legyen az ebéd hétvégén. Igazából már kérdezni sem kell, mert mindig ugyanazt rendeli, a kedvencét, csúrós csuszát. :) Ő kérte, hogy rakjam fel a receptjét, mert annyira finom, így ezt a bejegyzést miatta készítettem. Valóban annyira ízletes, hogy sokszor vasárnapi ebédnek is megfelel. Semmi csavar nincs a receptben, szerintem a titka a házi tészta, amit tényleg érdemes kipróbálni, a Sajtangyalból beszerzett házi túró és házi tejföl és persze Peti és most már Csongi keze munkája is.
Hozzávalók:
házi tészta 3-4 tojásból
500 g házi rögös túró
500 ml házi tejföl
150 g füstölt combsonka
150 g csemege szalonna
só ízlés szerint
A tésztát előző nap szoktuk Petivel kinyújtani, és hagyjuk kiszáradni. Másnap délben már fel tudjuk törni kifőzésre.
A csemegeszalonnát és a combsonkát apró arabokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük, megvárjuk míg kicsit kihűl.
A túrót, tejfölt, szalonnát, kisült zsírt összekeverjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A tésztát összekeverjük a túróval és egy tepsibe öntjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a tészta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése