A farsangi fánkokat magunk mögöt hagyva, beléptünk a Nagyböjti időszakba. Gondoltam, hogy ha időm engedi, megosztom a húsmentes receptjeimet, amiket ilyenkor készítek. Az első egy pofonegyszerű spanyol étel, a Tortilla de patatas. Spanyolországi nászútunkon szinte minden este csipegettük, mint tapas az italunk mellé. Azóta Vicent lep meg minket sokszor az örvényesi reggelik alkalmával ezzel a laktató étellel, amely a spanyol baráti összejövetelek asztaláról sem hiányozhat soha.
Hozzávalók
3-4 db krumpli
1 db fehér hagyma
3 dl olívaolaj
1 kiskanál só
8 tojás
A krumplit meghámoztam és félkorongokra vágtam.
A hagymát is meghámoztam és felvágtam.
Egy serpenyőbe felhevítettem az olívaolajat. Az olajban megsütöttem a krumplit és a hagymát.
Amikor megsült puhára, leszűrtem.
A tojásokat összekevertem, sóztam.
A sült krumplit, hagymát, tojást összekevertem.
A kiolajozott serpenyőbe öntöttem az omlett alapot. Alacsony lángon sütni kezdtem.
Amikor a tortilla szélén már látszott,m hogy megsült, egy nagy tányér segítségével megfordítottam az egészet. A tányért a serpenyőre helyeztem, ráborítottam az omlettet, majd visszacsúsztattam a serpenyőbe az egészet.
Pár percet sütöttem a másik oldalt is, majd tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése