menu

2021. február 17., szerda

Tortilla de Patatas


A farsangi fánkokat magunk mögöt hagyva, beléptünk a Nagyböjti időszakba. Gondoltam, hogy ha időm engedi, megosztom a húsmentes receptjeimet, amiket ilyenkor készítek. Az első egy pofonegyszerű spanyol étel, a Tortilla de patatas. Spanyolországi nászútunkon szinte minden este csipegettük, mint tapas az italunk mellé. Azóta Vicent lep meg minket sokszor az örvényesi reggelik alkalmával ezzel a laktató étellel, amely a spanyol baráti összejövetelek asztaláról sem hiányozhat soha.


Hozzávalók

3-4 db krumpli

1 db fehér hagyma

3 dl olívaolaj

1 kiskanál só

8 tojás




A krumplit meghámoztam és félkorongokra vágtam.







A hagymát is meghámoztam és felvágtam.









Egy serpenyőbe felhevítettem az olívaolajat. Az olajban megsütöttem a krumplit és a hagymát.









Amikor megsült puhára, leszűrtem.








A tojásokat összekevertem, sóztam.








A sült krumplit, hagymát, tojást összekevertem.








A kiolajozott serpenyőbe öntöttem az omlett alapot. Alacsony lángon sütni kezdtem.








Amikor a tortilla szélén már látszott,m hogy megsült, egy nagy tányér segítségével megfordítottam az egészet. A tányért a serpenyőre helyeztem, ráborítottam az omlettet, majd visszacsúsztattam a serpenyőbe az egészet.















Pár percet sütöttem a másik oldalt is, majd tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése