menu

2021. február 26., péntek

Csicseriborsó leves


A második húsmentes péntekre egy levest hoztam, amelynek a fő összetevője a csicseriborsó. Korábban csak humuszt készítettem belőle, de most megpróbálkoztam valami újdonsággal. A sűrű, laktató leves különleges fűszerezése miatt igazán különlegesre sikeredett, akár főételnek is megállja a helyét.





Hozzávalók:

30-40 dkg csicseriborsó

4 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 zellerszár

1 nagyobb sárgarépa

3 gerezd fokhagyma

1 hámozott paradicsomkonzerv

2 liter alaplé

só 

bors

3-4 babérlevél

2 szál rozmaring

1 kiskanál római kömény

1 kiskanál kurkuma

1 petrezselyem

1 csapott kiskanál csilipaprika

fél citrom leve


A csicseriborsót a főzés előtti éjszaka vízbe áztattam.









A vöröshagymát, zellerszárat, fokhagymát nagyon apróra vágtam, a répát lereszeltem.









Olívaolajon lepirítottam az összevágott zöldségeket.







Hozzáadtam a fűszereket is, majd egy percig pirítottam.









A hámozott paradicsomot felkockáztam és levével együtt a zöldségekhez adtam.















Hozzáadtam a csicseriborsót, egy kicsit megpirítottam.









Felöntöttem az alaplével. Nekem sós, borsos volt az alaplevem, akinek nem az, sózza, borsozza.









Lefedtem az edényt és alacsony lángon, kb. 1,5 órán át főztem, míg megpuhult a csicseriborsó.








Kis citromlével meglocsoltam. 








Pirított kovászos kenyérrel tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése