Az első pénteki böjti napra egy klasszikus húsmentes tésztát hoztam Lazióból, Cacio e pepe. Mindössze négy összetevő, 10 perc és kész is a tökéletes tészta. Ne sajnáljuk az időt felkutatni a tökéletes pecorino romano sajtot, mert az adja ez egész ízvilágát, más sajttal nem lesz az igazi.
Hozzávalók
házi spaghetti 3 tojásból, kb. 500 g
300 g pecorino romano
só
kb. 10 g egész feketebors
Feltettem sós vizet melegedni a tésztának. Amikor felforrt, a tésztát beledobtam főni.
Az egész borsra ráterítettem egy konyharuhát, hogy ne guruljanak szét és egy húsklopfolóval megütögettem.
Egy száraz serpenyőben elkezdtem a borsot hevíteni.
Amikor megpörkölődött kicsit a bors, és a tészta al dente-re főtt, a tésztát kimertem a serpenyőbe. A tészta főzőlevét megtartottam.
A sajtot keménysajtreszelőn lereszeltem. A tészta főzőlevét apránként adagolva egy habverő segítségével krémmé kevertem ki 250 g sajtot. Fontos, hogy csomómentesre keverjük el a krémet és ne legyen túl híg.
Összekevertem a sajtos krémet a tésztával.
A maradék 50 g sajttal is megszórtam a tésztát, majd tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése