menu

2021. február 14., vasárnap

Chiacchiere


Sokat olvasunk ilyenkor Petinek a Ringatós Borsi könyvek téli kiadásából. Vica az utolsó fejezetben Mohácsra utazik elijeszteni a telet. Tavaly, miután felolvastam neki a fejezetet, mindenáron el akart menni megnézni a Busójárást. Addig rágta a fülünket, míg nem volt más választásunk, a négyhetes kis Csongival útrakeltünk. Hamar kiderült, hogy Csongi nagyon nem szeret autózni, de a Busójárás hangzavarában békésen tud csicsizni. Kis kirándulásunk olyan jól sikerült, hogy biztosak voltunk benne, hogy minden évben el fogunk ide látogatni. Sajnos idén ez nem valósulhatott meg, ezért házi télűző farsangot szerveztünk Bazsika születésnapja alkalmából is. Petivel igazi fánkkavalkádot készítettünk, sütöttünk, túrósat, szalagosat, kovászosat, és az olasz chiacchiere fánkot is. Ez a finomság kevésbé ismert, így ezt osztom meg veletek. Jöjjön a tavasz, vesszen a tél! 


Hozzávalók

500 g finomliszt


8 g sütőpor

3 g szódabikarbóna

75 g cukor

2 csipet só

3 evőkanál grappa vagy rum

1 evőkanál vanília aroma

50 g vaj

2 egész tojás 

2 sárgája

porcukor a szóráshoz

napraforgóolaj a sütéshez



A lisztet összekevertem a sütőporral, szódabikarbónával, cukorral és a sóval.









A keverékhez adtam a nedves összetevőket is; grappa, vanília, vaj, tojások.










Addig kevertem a robotgéppel., míg homogén masszát nem kaptam. Fél órát pihentettem a tésztát hűtőben.








Tésztanyújtó segítségével nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát.








Derelyevágóval téglalapokat vagdostam, közepét bemetszettem.















180 fokra előmelegített olajban pár perc alatt kisütöttem.








Meghintettem porcukorral és tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése