Már hagyománnyá vált, hogy Adventi időszakban a baráti társasággal elutazunk egy rövid, városnézős, forralt borozós téli túrára. Idén ez sajnos nem jöhetett össze, de mégsem hagytuk veszni a programot. Elkirándultunk egy börzsönyi tűzrakóhoz és ott sütögettünk egy jót. A fiatalabb és időseb korosztály közt is nagy sikert aratott program, biztosan nem ez volt az utolsó ilyen alkalom. Erre az eseményre készítettem el a csokis szalámit, ami szerencsére szintén nagy sikert aratott. Elkészítését bátran ajánlom a karácsonyi ünnepekre.
Hozzávalók:
250 g jó minőségű étcsokoládé
250 g keksz
100 g pisztácia
70 ml kávé
30 g vaj
70 g + egy kicsi porcukor
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.
A kekszet kis darabokra törtem.
A szobahőmérsékletű vajat kikevertem a porcukorral.
A pisztáciát 5 percig forró vízben főztem, hogy könnyen le lehessen választani a héját róla, majd a kekszhez kevertem.
A kikevert vajat hozzáadtam az olvasztott csokoládéhoz.
Kifőztem egy adag kávét, megvártam míg kicsit kihűl és azt is az olvasztott csokihoz kevertem.
Végül az olvasztott csokis masszát hozzákevertem a pisztáciás kekszhez.
Sütőpapírra borítottam a masszát.
Összetekertem és jól lezártam a végeit.
Egy éjszakára hűtőbe helyeztem. Reggel kibontottam, bedörzsöltem a tetejét porcukorral és felszeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése