menu

2020. december 20., vasárnap

Pisztáciás, kávés csokiszalámi


Már hagyománnyá vált, hogy Adventi időszakban a baráti társasággal elutazunk egy rövid, városnézős, forralt borozós téli túrára. Idén ez sajnos nem jöhetett össze, de mégsem hagytuk veszni a programot. Elkirándultunk egy börzsönyi tűzrakóhoz és ott sütögettünk egy jót. A fiatalabb és időseb korosztály közt is nagy sikert aratott program, biztosan nem ez volt az utolsó ilyen alkalom. Erre az eseményre készítettem el a csokis szalámit, ami szerencsére szintén nagy sikert aratott. Elkészítését bátran ajánlom a karácsonyi ünnepekre.

Hozzávalók:

250 g jó minőségű étcsokoládé

250 g keksz

100 g pisztácia

70 ml kávé

30 g vaj

70 g + egy kicsi porcukor


A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.








A kekszet kis darabokra törtem.








A szobahőmérsékletű vajat kikevertem a porcukorral. 








A pisztáciát 5 percig forró vízben főztem, hogy könnyen le lehessen választani a héját róla, majd a kekszhez kevertem.















A kikevert vajat hozzáadtam az olvasztott csokoládéhoz.








Kifőztem egy adag kávét, megvártam míg kicsit kihűl és azt is az olvasztott csokihoz kevertem.








Végül az olvasztott csokis masszát hozzákevertem a pisztáciás kekszhez.








Sütőpapírra borítottam a masszát.






Összetekertem és jól lezártam a végeit.






Egy éjszakára hűtőbe helyeztem. Reggel kibontottam, bedörzsöltem a tetejét porcukorral és felszeleteltem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése