Közel egy éve már, hogy nem csináltam házi tésztát. Nem mintha most sok időm lett volna rá, de már nagyon hiányzott, így nekiláttam. Még a Mikulás ünnepségre készítettem el ezt a pisztáciás szószt hozzá, csak akkor nem volt már időm megörökíteni. Nem sértődtek meg itthon, hogy újra ezt esszük vasárnap, sőt kifejezetten örültek neki. A mai napi nagy túránk után talán még jobban esett mint múlthéten, szinte az egész adag elfogyott.
Hozzávalók:
1 póréhagyma
1 kg koktélparadicsom
olívaolaj
100 g parmezán
2 dl házi paradicsomszósz
pisztáciás pesztóhoz:
200 g pisztácia (nem sózott)
fél citrom leve
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
A póréhagymát karikákra vágtam és egy serpenyőben, olívaolajon elkezdtem hevíteni.
A paradicsomokat eközben negyedeltem, majd a hagymához adtam.
15-20 perc alatt összefőztem, majd sóztam, borsoztam, belereszeltem a parmezánt, felöntöttem a paradicsomszósszal.
Míg a paradicsom, hagyma összefőtt, elkészítettem a pesztót. A pisztáciát 5 percig vízben forraltam.
Ez azért szükséges, hogy könnyedén el lehessen távolítani róla a héját.
Amint ez megtörtént a pesztó többi hozzávalójával együtt mixerbe tettem és homogénre aprítottam.
Hozzáadtam a pesztót a szószhoz.
A tésztát sós, bő vízben megfőztem.
Összekevertem a szósszal és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése