menu

2020. december 13., vasárnap

Paradicsomos pisztáciás tészta


Közel egy éve már, hogy nem csináltam házi tésztát. Nem mintha most sok időm lett volna rá, de már nagyon hiányzott, így nekiláttam. Még a Mikulás ünnepségre készítettem el ezt a pisztáciás szószt hozzá, csak akkor nem volt már időm megörökíteni. Nem sértődtek meg itthon, hogy újra ezt esszük vasárnap, sőt kifejezetten örültek neki. A mai napi nagy túránk után talán még jobban esett mint múlthéten, szinte az egész adag elfogyott.


Hozzávalók:

5-600 g házi tészta


1 póréhagyma
1 kg koktélparadicsom
olívaolaj
100 g parmezán
2 dl házi paradicsomszósz

pisztáciás pesztóhoz:
200 g pisztácia (nem sózott)
fél citrom leve
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj

A póréhagymát karikákra vágtam és egy serpenyőben, olívaolajon elkezdtem hevíteni.












A paradicsomokat eközben negyedeltem, majd a hagymához adtam.












15-20 perc alatt összefőztem, majd sóztam, borsoztam, belereszeltem a parmezánt, felöntöttem a paradicsomszósszal.












Míg a paradicsom, hagyma összefőtt, elkészítettem a pesztót. A pisztáciát 5 percig vízben forraltam.












Ez azért szükséges, hogy könnyedén el lehessen távolítani róla a héját.












Amint ez megtörtént a pesztó többi hozzávalójával együtt mixerbe tettem és homogénre aprítottam.













Hozzáadtam a pesztót a szószhoz.












A tésztát sós, bő vízben megfőztem.












Összekevertem a szósszal és tálaltam. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése