menu

2019. július 1., hétfő

Bruschetta

A bruschetta egy igazán egyszerű és nagyszerű olasz előétel. Valójában egy pirítós kenyér amelyre bármilyen változatos feltét kerülhet. Kiváló vendégváró ötlet is lehet, főleg ebben a nagy melegben. Én egy alapverziót készítettem el most, amely paradicsomból, mozzarellából, olívabogyóból és bazsalikomból áll. Ne sajnáljuk megvenni az esetleg drágább de legfinomabb alapanyagokat, attól lesz tökéletes az ételünk.

Hozzávalók:
400 g San Marzano paradicsom
300 g Sunstream koktélparadicsom
400 g mozzarella
3-4 evőkanál olívaolaj
200 g olívabogyó
10-15 levél bazsalikom
pár fej fokhagyma

kb 1 kg kenyér


A paradicsomot, mozzarellát, olívabogyót vágjuk fel egyforma, kisebb darabokra és keverjük össze egy tálban. A bazsalikomot tépkedjük össze és szórjuk meg vele. Öntsük le olívaolajjal és keverjük át. Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk meg.












A kenyeret pirítsuk meg












Dörzsöljük át a szeleteket fokhagymával.












Kanalazzuk rá a feltétünket és tálaljuk a bruschettákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése