Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
alaphoz:
300 g keksz
2 evőkanál méz
150 g olvasztott vaj
krémhez:
500 g mascarpone
250 g Philadelphia krémsajt
120 g porcukor
3 db citrom leve kb. 80-100 ml
100 ml tejszín
1 csomag lapzselatin
lemon crud-hoz:
1 db kezeletlen citrom
1 db tojás
1 db tojássárgája
50 g cukor
50 g szobahőmérséletű vaj
díszítéshez:
1 db kezeletlen citrom
menta
levendula
A kekszet egy aprítóba tettem és szétzúztam, hozzákevertem a mézet és a vajat.
A masszát a kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába szórtam és egy kanál segítségével jól lenyomkodtam. Két órára hűtőbe tettem.
A mascarponét, krémsajtot, porcukrot, tejszínt alaposan összekevertem.
A zselatinlapokat öt percre hideg vízbe áztattam, majd kifacsartam őket és a langyos citromlében feloldottam. Ezt is a krémhez kevertem.
A krémet a tortaformába öntöttem és visszatettem a hűtőbe újabb két órára.
Miután a kezeletlen citromot megmostam, megtörölgettem, lereszeltem a héját és félreraktam.
A citromot kifacsartam, hozzáadtam a cukrot és a jól elkevert tojást és a tojássárgáját.
Vízgőz felett elkezdtem besűríteni. Amikor már elérte a kívánt sűrűséget, hozzáadtam a vajat és a citromhéjat is.
Amikor kicsit kihűlt, felkentem a torta tetejére, majd citrommal és mentával és levendulával díszítettem. Egy éjszakára hűtőbe helyeztem. Isten éltessen Petikém!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése