Hozzávalók:
350 g taleggio sajt
350 g bacon
2 dl főzőtejszín
metélőhagyma
tészta főzővize
olaj a tészta főzéséhez
só
bors
450 g friss tészta (3 tojásból és 300 g lisztből)
A bacont egy meleg serpenyőben gyorsan lepirítottam, hozzávagdostam egy csokor friss metélőhagymát.
Hozzáadtam a sajtot is és pár perc alatt megolvasztottam.
A főzőtejszínt is hozzáöntöttem és pár percig együtt főztem a hozzávalókat, míg fel nem olvadt a sajt teljesen.
A friss tésztát sós forró vízbe tette és 5 perc alatt megfőztem.
Egy tésztaszedő segítségével átpakoltam a serpenyőbe a kész tésztát. Nem csöpögtettem le teljesen ,így körülbelül egy merőkanálnyi főzőlevet juttattam még a sajtos öntethez. A tésztát le is lehet szűrni, de akkor hagyjunk meg egy merőkanálnyi főzővizet és utólag szabályozzuk a szószunk krémességét.
Ha elkevertük, tálaljunk, borsozzunk és még frissen fogyasszuk el! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése