menu

2019. június 21., péntek

Taleggio sajtos tészta

Péntekenként általában friss, házi tésztás ebédet szoktam főzni. Ilyenkor Balázs is itthonról dolgozik és kihasználom, hogy friss ételt tálalhatok mindenkinek. A jó szaftos tészta meg ugye csak frissen jó. A taleggio egy lágy, erős de nem túl tolakodó ízű sajt. Én az újpesti piacon szoktam beszerezni a Sajtangyal nevű boltban. Itt kiváló minőségű, friss és különleges sajtok kaphatók és a kiszolgálás is rendkívül kedves. Korábban már készítettem hasonló tésztát csak gorgonzola mártással, ez a recept, csupán csak egy ötlet, hogy más különleges sajtokat is ki lehet próbálni.

Hozzávalók:
350 g taleggio sajt
350 g bacon
2 dl főzőtejszín
metélőhagyma
tészta főzővize
olaj a tészta főzéséhez

bors 
450 g friss tészta (3 tojásból és 300 g lisztből)


A bacont egy meleg serpenyőben gyorsan lepirítottam, hozzávagdostam egy csokor friss metélőhagymát.












Hozzáadtam a sajtot is és pár perc alatt megolvasztottam.












A főzőtejszínt is hozzáöntöttem és pár percig együtt főztem a hozzávalókat, míg fel nem olvadt a sajt teljesen.












A friss tésztát sós forró vízbe tette és 5 perc alatt megfőztem. 












Egy tésztaszedő segítségével átpakoltam a serpenyőbe a kész tésztát. Nem csöpögtettem le teljesen ,így körülbelül egy merőkanálnyi főzőlevet juttattam még a sajtos öntethez. A tésztát le is lehet szűrni, de akkor hagyjunk meg egy merőkanálnyi főzővizet és utólag szabályozzuk a szószunk krémességét.












Ha elkevertük, tálaljunk, borsozzunk és még frissen fogyasszuk el! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése