menu

2019. május 26., vasárnap

Olaszos padlizsánkrém

A padlizsánkrémnek rengeteg változata van, szerintem mindegyik különleges, finom és még egészséges is. Legutóbb egy olaszos ízesítésűt készítettem el, a parmezán és fenyőmag tette harmonikussá a krémet. Grissinihez tálaltam de pirítós kenyérrel is nagyszerű lehet.

Hozzávalók:
2 padlizsán, kb. 800 g
50 g fenyőmag
50 g parmezán
1 citrom leve
pár mentalevél (6-7)
5 kanál olívaolaj
só bors



A padlizsánt héjával együtt 50 percre 170 fokos sütőbe tettem. Megvártam míg kihűlt és megpoucoltam. Egy szűrő és egy kanál segítségével kinyomkodtam a felesleges folyadékot.












A padlizsán belsejét és a többi hozzávaló egy mixerbe tettem és pár perc alatt simává kevertem.












Sóztam, borsoztam ízlés szerint és grissinivel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése