
Hozzávalók:
500 g liszt
300 g víz
20 g élesztő
50 g olívaolaj + egy kicsi a kenéshez
10 g só
1 evőkanál cukor
pár csipet nagyszemű só
A szobahőmérsékletű vizet elfeleztem, egyik felében a sót oldottam fel, a másikban a cukrot és az élesztőt.
Minden további hozzávalót és a vizet is egy keverőtálba tettem és 5 percen át robotgéppel összekevertem.
Kis darabokat vágtam le a tésztáról, amit hosszúkásra nyújtottam ki.
Épp addig nyújtottam, hogy a szélessége a tepsi szélessége legyen. Nem baj, ha vékonyak, sütés alatt még úgyis megnőnek kicsit. A grissini tetejét finoman átkentem olívaolajjal és nagyszemű sóval megszórtam, majd 180 fokos, előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütöttem.
Sütőből kivéve még puhák, de ha kibírja a vendégség, kiszáradnak és roppanóssá válnak a kenyérrudak.
Házi pestoval és olaszos padlizsánkrémmel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése