Hozzávalók:
10-12 db nagyobb méretű paradicsom
120 g mozzarella
120 g pecorino sajt
só
bors
1 evőkanál olívaolaj
250 g rizs
2 gerezd fokhagyma
100 g zöldborsó
1 marék friss bazsalikom
1 marék friss petrezselyem
A paradicsomok tetejét óvatosan vágjuk le és kanalazzuk ki őket. Gyűjtsük össze a belsejét.
Egy mixer segítségével aprítsuk le a paradicsom belsejét, így híg paradicsomlevet kapunk.
Egy serpenyőhöz adjuk az olívaolajat, a felaprított fokhagymát és forgassuk át benne.
Adjuk hozzá a paradicsomlevet, majd a zöldborsót is és pár percig főzzük.
Vágjuk össze a bazsalikomot és a petrezselymet és adjuk hozzá a szószhoz.
Adjuk hozzá a rizst és 10-15 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik és a rizs egy picit meg nem puhul. Ha nem akarna puhulni a rizs, egy-két dl vizet vagy alaplevet nyugodtan hozzá lehet adni és egy kicsit tovább kell főzni. Egészen addig kevergessük, míg al dente nem lesz a rizs.
Keverjük hozzá a lereszelt pecorinot és a kis kockára vágott mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges. Ha adtunk hozzá alaplevet, nem is szükséges a sózás.
Töltsük meg a töltelékkel a paradicsomokat, fedjük le a tetejével őket.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése