Hozzávalók:
350 g liszt
20 g cukor
150 g szoba-hőmérsékletű tej
30 g vaj
6 púpozott evőkanál nutella
1 marék földimogyoró megdarálva
1 tojássárgája
Mérjük ki, és keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, élesztőt, cukrot.
Keverjük a tálba a többi hozzávalót is, a vajat és a cukrot is.
Addig keverjük, míg egy homogén tésztát nem kapunk. Ezt pihentessük konyharuhával lefedve fél órát.
Ha letelt a pihenési idő, vágjuk 3 részre a tésztát és egy lisztezett munkalapon sodrófával nyújtsuk is ki.
A kinyújtott tésztákba kanalazzunk 2 evőkanál nutellát.
Hajtsuk össze hengerré a tésztát és fonjuk be kaláccsá.
Tojássárgájával kenjük meg a kalács tetejét és szórjuk meg apróra darált földimogyoróval.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése