550 g liszt
230 ml tej
50 ml olívaolaj
30 g cukor
1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
10 g só
1 csomag szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő
A töltelékhez: (szabadon variálható)
30 kis csapott kanálnyi pesto
20 dkg felvágott tarjából
30 db mini mozzarella
Elkészítés:
Szoba-hőmérsékletű tejben oldjuk fel az élesztőt.
A lisztet keverjük el a többi száraz hozzávalóval, azaz a cukorral és a sóval.
A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojást majd az élesztős tejet és jól keverjük el.
Végül az olívaolajat is adjuk hozzá.
Addig gyúrjuk, míg egy szép homogén tésztát nem kapunk. Takarjuk le és meleg helyen 1-2 óra alatt duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, a tölteléket készítsük elő, a felvágottat daraboljuk fel 30 részre. Ha szépen megkelt a tészta, vágjunk ki belőle 30 kis darabot. Lemértem a tésztám súlyát, így megkaptam, hogy kb 30 g-os egy kis golyó. Tenyerünkben kicsit nyújtsuk ki, kenjük meg egy csapott kiskanál pestóval, helyezzünk bele felvágottat és sajtot. Ügyesen zárjuk be és formázzunk belőle golyócskát.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és kezdjük el megtölteni a golyócskáinkkal. Ha mind a 30 golyót elkészítettünk, meleg helyen 30-60 percet hagyjuk pihenni, majd egy tojássárgával kenjük meg a tetejét.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése