menu

2018. december 9., vasárnap

Linzer keksz


Advent második vasárnapjára egy egyszerű kekszet készítettem. Bár karácsonyig biztos nem marad belőle, de ezt a sütit sokáig tárolhatjuk és pár nap után puhább, jobb állagú is lesz. Valójában egy gyors linzer tésztát kevertem össze, és azt szárított narancshéjjal ízesítettem. Narancs íz helyett adhatunk hozzá például almát, áfonyát, szárított gyümölcsöt is. Én már almával is próbáltam és az is nagyon jól sikerült.


Hozzávalók:

250 g liszt
200 g gyümölcs (nekem szárított narancshéj volt most)
80 g porcukor
2 tojássárgája
egy kis kupak citromlé
1 csipet só
125 g hideg vaj
1 marék barna cukor


A hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd keverjük hozzá a porcukrot is.












Adjuk hozzá a citromlevet és a tojássárgáját is, és addig gyúrjuk, míg homogén tésztát nem kapunk.













A gyümölcsöt vágjuk fel kis darabokra, majd keverjük össze a tésztával. Formázzunk belőle egy henger alakot. Csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.












Ha megszilárdult a tészta, vegyük ki a hűtőből és vágjunk 30 kekszdarabot belőle. Mártogassuk meg az egyik oldalát a barna cukorban és helyezzük tepsire őket.










A kekszek 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szépen megsülnek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése