Hozzávalók:
250 g liszt
200 g gyümölcs (nekem szárított narancshéj volt most)
80 g porcukor
2 tojássárgája
egy kis kupak citromlé
1 csipet só
125 g hideg vaj
1 marék barna cukor
A hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd keverjük hozzá a porcukrot is.
A gyümölcsöt vágjuk fel kis darabokra, majd keverjük össze a tésztával. Formázzunk belőle egy henger alakot. Csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Ha megszilárdult a tészta, vegyük ki a hűtőből és vágjunk 30 kekszdarabot belőle. Mártogassuk meg az egyik oldalát a barna cukorban és helyezzük tepsire őket.
A kekszek 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szépen megsülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése