Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
35 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg cukor
60 g olvasztott vaj
1 nagy tojás
kb. 50 g olvasztott vaj a
kenéshez
ízesítésnek: barna cukor,
darált dió, vaníliás cukor, kókuszreszelék
A lisztet egy nagy keverőtálba
szitáltam.
A közepébe morzsoltam az
élesztőt.
A langyos tejet ráöntöttem és
10 perc alatt felfuttattam az élesztőt.
Elkevertem a cukrot, az
olvasztott vajat, tojást is a tésztába.
Egy órán át pihentettem a
tésztát meleg helyen, ezalatt a duplájára nőtt.
A tésztát 8 részre osztottam és
kb. 1-1,5 m hosszú hengereket formáztam belőle.
Elkezdtem feltekerni a formára
úgy, hogy egy kis hézagot hagytam a csigavonalak között.
A két végét elbújtattam.
A formát a konyhapulton
görgettem ide-oda, így a tészta vékonyra simult, a hézagok eltűntek.
Megkentem olvasztott vajjal,
majd barna cukorral hintettem meg alaposan a tésztát.
Előmelegített, 200 fokos sütőbe
helyeztem. 4 percenként kicsit megfordítottam, és kb. 12 perc alatt
aranybarnára sütöttem őket. Ismét megkentem vajjal, hogy szép fényt kapjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése