Hozzávalók 9 db 110-120 g-os kiflihez
150 g pizzaliszt 00-ás liszt
350 g kenyérliszt BL80
150 ml tej
100 ml víz
150 g 8 órája feletetett kovász
75 g vaj
30 g cukor
2 kiskanál só
A kétféle lisztet nagyjából összekevertem a vízzel és a tejjel.
Hozzáadtam a kovászt is.
A cukrot és a sót is elkevertem a tésztában. Végül a vajat dagasztottam hozzá.
Miután homogén tésztát kaptam, egy tálba tettem és 27 fokon 4 órát pihentettem a tésztát.
Ezután 9 egyenlő részre vágtam, kinyújtottam, háromszögeket formáltam és a hosszabbik oldaláról indulva feltekertem kifli alakúra a tésztát.
Tepsire helyeztem őket, egymástól távol, mert szép nagyra nőnek a sütés során.
Kis vízzel ecseteltem a felületüket, hogy ne száradjanak ki.
További 4 órán keresztül pihentettem, majd 200 fokos előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése