menu

2021. április 3., szombat

Spenótos sós torta


A nagyböjti húsmentes receptjeim végül elmaradtak sajnos, jövőre pótolom.Hozzánk is elért a vírus és a gyógyulásra koncentráltunk teljesen az utóbbi időszakban. A Húsvétra azonban már összeszedtem az erőmet, konyhaterápiára fogtam magam és egy egyszerű de annál finomabb tavaszi sós tortát varázsoltam az asztalra a szokásos sonka, tojás, kalács és zöldségek mellé. 

Hozzávalók egy 24 cm tortaformához

5 réteslap

50 g vaj

1 evőkanál olívaolaj

500 g friss spenót

3 gerezd fokhagyma

6 tojás

100 g parmezán 

150 g mozzarella

bors


A friss spenótot megmostam, szárát levágtam, felvágtam és olívaolajon lepirítottam. 












Hozzáadtam az apróra zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam.







Lecsöpögtettem a felesleges vizet a spenótról









A tojásban elkevertem a sót, borsot, parmezánt, és 100g mozzarellát.









Végül a kihűlt spenótot kevertem el benne.
















A vajat megolvasztottam és kikentem vele a tortaformát. Rétegeltem a réteslapokat a formába, úgy, hogy a szélére kicsit ráhagytam. A rétegeket mind megkentem vajjal.







Az öt réteg után beleöntöttem a spenótos tojásos sajtos keveréket. Visszahajtottam a réteslap szélét és azt is levajaztam.









A tetejére kockáztam a maradék 50 g mozzarellát.









Előmelegített, 175 fokos sütőben 45 percig sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése