A nagyböjti húsmentes receptjeim végül elmaradtak sajnos, jövőre pótolom.Hozzánk is elért a vírus és a gyógyulásra koncentráltunk teljesen az utóbbi időszakban. A Húsvétra azonban már összeszedtem az erőmet, konyhaterápiára fogtam magam és egy egyszerű de annál finomabb tavaszi sós tortát varázsoltam az asztalra a szokásos sonka, tojás, kalács és zöldségek mellé.
Hozzávalók egy 24 cm tortaformához
5 réteslap
50 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
500 g friss spenót
3 gerezd fokhagyma
6 tojás
100 g parmezán
150 g mozzarella
só
bors
A friss spenótot megmostam, szárát levágtam, felvágtam és olívaolajon lepirítottam.
Hozzáadtam az apróra zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam.
Lecsöpögtettem a felesleges vizet a spenótról
A tojásban elkevertem a sót, borsot, parmezánt, és 100g mozzarellát.
Végül a kihűlt spenótot kevertem el benne.
A vajat megolvasztottam és kikentem vele a tortaformát. Rétegeltem a réteslapokat a formába, úgy, hogy a szélére kicsit ráhagytam. A rétegeket mind megkentem vajjal.
Az öt réteg után beleöntöttem a spenótos tojásos sajtos keveréket. Visszahajtottam a réteslap szélét és azt is levajaztam.
A tetejére kockáztam a maradék 50 g mozzarellát.
Előmelegített, 175 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése