Nini, mit hozott nekünk a húsvéti nyuszi a kertbe! :)
Hozzávalók:
350 g barnacukor
300 ml étolaj
5 tojás
350 g liszt
100 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 csapott teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál szerecsendió
450 g répa
1 csipet só
50 g fehér csoki
1 késhegyni vanília
vaj, liszt a tortaforma kikenéséhez
Krémhez:
65 g porcukor
250 g philadelphia
250 g mascarpone
Sós karamellához:
130 g cukor
100 ml tejszín
60 g vaj
5 g só
A répát kislyukú sajtreszelőn lereszeltem.
Az olajat összekevertem a cukorral.
Hozzáadtam a tojásokat is.
A száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, dió, fahéj, szegfűszeg, só, vanília - egy tálban elkevertem, majd a cukros, olajos, tojásos keverékhez kevertem.
Végül az olvasztott csokit és a répát is a tortaalaphoz kevertem.
Egy 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntöttem a tésztát.
Előmelegített, alsó-felső sütéses, 165 fookos sütőben kb. 50 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőríztem. Megvártam, míg teljesen kihűl a torta. A krémhez összekevertem a krémsajtot, mascarponet, és a cukrot.
Vastagon megkentem vele a torta tetejét.
A sós karamellához a cukrot egy serpenyőben pár perc alatt megolvasztottam.
Hozzáadtam a vajat.
Ha elolvadt a vaj is, a tejszínt is elkevertem benne. Végül a sót adtam hozzá.
Megvártam míg teljesen kihűl és díszítettem vele a torta tetejét. Tálalásig hűtőben pihentettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése