menu

2021. április 4., vasárnap

Répatorta


Nini, mit hozott nekünk a húsvéti nyuszi a kertbe! :)





Hozzávalók: 

350 g barnacukor

300 ml étolaj

5 tojás

350 g liszt

100 g darált dió

1 csomag sütőpor

1 csapott teáskanál fahéj

1 mokkáskanál szegfűszeg

1 mokkáskanál szerecsendió

450 g répa

1 csipet só

50 g fehér csoki

1 késhegyni vanília

vaj, liszt a tortaforma kikenéséhez

Krémhez:

65 g porcukor

250 g philadelphia

250 g mascarpone

Sós karamellához:

130 g cukor

100 ml tejszín

60 g vaj

5 g só



A répát kislyukú sajtreszelőn lereszeltem. 

Az olajat összekevertem a cukorral. 









Hozzáadtam a tojásokat is.







A száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, dió, fahéj, szegfűszeg, só, vanília - egy tálban elkevertem, majd a cukros, olajos, tojásos keverékhez kevertem.















Végül az olvasztott csokit és a répát is a tortaalaphoz kevertem.















Egy 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntöttem a tésztát.









Előmelegített, alsó-felső sütéses, 165 fookos sütőben kb. 50 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőríztem. Megvártam, míg teljesen kihűl a torta. A krémhez összekevertem a krémsajtot, mascarponet, és a cukrot.







Vastagon megkentem vele a torta tetejét.







A sós karamellához a cukrot egy serpenyőben pár perc alatt megolvasztottam. 









Hozzáadtam a vajat.







Ha elolvadt a vaj is, a tejszínt is elkevertem benne. Végül a sót adtam hozzá.








Megvártam míg teljesen kihűl és díszítettem vele a torta tetejét. Tálalásig hűtőben pihentettem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése