menu

2021. január 1., péntek

Újévi lencsekavalkád

Az idei évben nem bíztam a véletlenre az anyagi jólétünket, szerencsénket,  háromféle lencsés fogást is készítettem. A tavalyi nagy sikerű csülkös lencseleves mellé lencsés krémet mártogatósnak és lencsés-virslis papucsot is sütöttem. Igazi sikere volt a családban mindegyik fogásnak, méltón búcsúztattuk az óévet és köszöntöttük az újat. Mi mindenképpen pozitív emlékekkel zártuk az évet, a nehézségek mellett csakis egy jó év lehet az, amikor ilyen sok minőségi időt tudtunk együtt tölteni és persze nem lehet az az év rossz, amelyben megszületett a kis Csongikánk. Főzőcskézésekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! 


Hozzávalók

300 g lencse


1 ág rozmaring

1 vöröshagyma

1 répa

2 zellerszár

3-4 kanál olívaolaj

bors

alaplé vagy víz

2 evőkanál mustár

1 evőkanál tejföl

8 szál virsli

1 tojás a kenéshez

5 csipet szezámmag díszítésnek

mártogatóshoz 

3-4 répa

3-4 zellerszár

virslis papucshoz

leveles tészta vagy

Szabi a pék tésztája


Az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a lereszelt répát olívaolajon lepirítottam.







Hozzáadtam a lencsét és a rozmaringot.







Folyamatos keverés mellett, az alaplevet pótolva puhára főztem a lencsét.







Hozzáadtam a mustárt és a tejfölt és botmixerrel pürésítettem. Nekem túl híg maradt a krémem, folytattam a főzést, míg sűrűbb állagot nem kaptam. Szabályoztam az ízét, majd megvártam míg kihűl. 












Kinyújtottam a bekevert tésztámat, 16 felé vágtam.







Megkentem egy nagy evőkanál lencsekrémmel mindegyiket, egy félbevágott virslit helyeztem rá és feltekertem.












Megkentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal. Előmelegített, 200 fokos sültőben 25 perc alatt megsütöttem. A maradék lencsekrémhez felvágtam a répát zellert és mártogatósként tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése