Hozzávalók
300 g lencse
1 ág rozmaring
1 vöröshagyma
1 répa
2 zellerszár
3-4 kanál olívaolaj
só
bors
alaplé vagy víz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál tejföl
8 szál virsli
1 tojás a kenéshez
5 csipet szezámmag díszítésnek
mártogatóshoz
3-4 répa
3-4 zellerszár
virslis papucshoz
leveles tészta vagy
Az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a lereszelt répát olívaolajon lepirítottam.
Hozzáadtam a lencsét és a rozmaringot.
Folyamatos keverés mellett, az alaplevet pótolva puhára főztem a lencsét.
Hozzáadtam a mustárt és a tejfölt és botmixerrel pürésítettem. Nekem túl híg maradt a krémem, folytattam a főzést, míg sűrűbb állagot nem kaptam. Szabályoztam az ízét, majd megvártam míg kihűl.
Kinyújtottam a bekevert tésztámat, 16 felé vágtam.
Megkentem egy nagy evőkanál lencsekrémmel mindegyiket, egy félbevágott virslit helyeztem rá és feltekertem.
Megkentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal. Előmelegített, 200 fokos sültőben 25 perc alatt megsütöttem. A maradék lencsekrémhez felvágtam a répát zellert és mártogatósként tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése