A húsvéti ünnepek nagy kedvenceim, vetekszik a karácsonnyal is. Első jó idő, első hétvége Örvényesen, hajózás a Balatonon, a tihanyi szertartások és utána a jól megérdemelt sonka a családdal, a hétfői baráti locsolkodás. Idén sajnos a legtöbb jó dolog az ünnepből elmarad, de azért próbáljuk kihozni a maximumot mindenből. Gondoltam most újítok egyet az ételeken is és a hagyományos kaszinó tojás helyett tonhalasat csinálok. Balázs amúgy sem szereti a kaszinót, szóval neki igazán elnyerte a tetszését ez a változat.
Hozzávalók:
6 tojás
160 g tonhal
15 g szardella
50 g majonéz
12 darab kapribogyó
só
bors
A tojásokat vízben keményre főztem 8-10 perc alatt. Együtt főztem a festeni való tojásokkal, a hagymás vízben, szép piros lett a színük is.
Megpucoltam és félbevágtam őket.
A sárgáját kivettem belőle és mixerbe helyeztem.
Hozzáadtam a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a szardellát és a majonézt is.
Pár perc alatt homogén masszát kevertem belőle, amit visszakanalaztam a tojás fehérjébe. Ha valakinek nem elég sós, sózza, borsozza a krémet. Kapribogyóval díszítettem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése