Uova in purgatorio, azaz tojások a purgatóriumban, egy pofon egyszerű nápolyi étel: Tökéletes választás, ha nincs sok időnk a vacsora elkészítéséhez, de mégis valami különlegeset szeretnénk enni. A nagyböjti időszakban külön hasznos recept, hisz húsmentes.
Hozzávalók:
600 g konzerv darabolt paradicsom (az én kedvencem Mutti polpa)
8 db tanyasi tojás
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só
bors
pirítós
Forró serpenyőben felhevítettem az olívaolajat és üvegesre pirítottam benne a felvágott vöröshagymát és fokhagymát.
Hozzáadtam a paradicsomot, a félcsokor felvágott petrezselymet is és 10 percig alacsony hőmérsékleten főztem.
Amikor elpárolgott a felesleges folyadék, egy kanállal kis mélyedéseket készítettem.
A mélyedésekbe óvatosan belefolyattam a tojásokat. Lefedtem és addig főztem, míg a tojássárga kissé folyós maradt.
Sóztam, borsoztam, megszórtam a felaprított petrezselyemmel és tálaltam. Pirítós kenyérrel fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése