Hozzávalók:
300 g étcsoki
150 g vaj
6 tojás
200 g cukor
25 g étkezési keményítő
50 g mandulaliszt
egy doboz fagyi
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztottam.
Amint megolvadt, levettem a vízgőzről és elkevertem benne a vajat.
A tojásokat szétválasztottam sárgájára és fehérjére. A fehérjét kemény habbá vertem.
A sárgáját a cukorral kikevertem.
A sárgájához adtam a vajas csokis krémet, ami időközben kicsit kihűlt. A felvert fehérjét is hozzákevertem óvatosan, hogy ne törjön meg.
Végül a keményítőt és a mandulalisztet szitáltam a masszához.
Kivajazott, 26 cm átmérőjű tepsibe öntöttem a masszát.
Előmelegített 175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöttem, fagyival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése